Če Gevara

Nađoh se u čudu kada naiđoh jutros na jedan tekst, mada iz ranijeg perioda, na zvaničnoj stranici SNSD-TB, i kako dotični proklamuju i citiraju najvećeg borca protiv ugnjetavanja siromašnih i nepravde aktuelne vlasti. ČE Gevara.

Naslov glasi: ”BORIMO SE PROTIV SIROMAŠTVA ALI I PROTIV OTUĐENJA”

Znači, bore se protiv samih sebe jer sve što sadrži u naslovu oni su i prouzrokovali. S obzirom da je ČE, kako su ga zvali, poznat kao kontrakulturni simbol pobune, znači da ili ne razumiju sami ko je bio ČE, ili misle da su ljudi ovce kojima možeš pisati šta hoćeš jer će se i onako uhvatiti za svaku laž.

To znači sledeće: ”Bacite im mrvice da vidimo koliko su gladni”. Ovim ispadom napravili su puno poruka svima nama koji znamo da čitamo i prevodimo. Jedna od poruka glasi: ”Dajte im malo da traže još”. Ovo je jedna od najčešćih i dobro poznatih manipulacija vlasti koja se dobro odigrala kod nas, a i šire.

Da ih podsjetimo ko je bio ČE:

Revolucionar, onaj koji je svoj život dao protiv istih onih koji su kao i naša aktuelna vlast: Borio se protiv EКSTREMNOG bogaćenja i FAŠIZMA, otuđivanja siromašnima, borbu za pravo svakog čovjeka, a to je bezmalo poznato svakom djetetu. Pitam se odakle im drskost da upotrijebe ime čovjeka koji se borio protiv istih takvih? Zar mislite da narod baš ništa ne zna???

I ”pisac” sa zvaničnog sajta SNSD-TB pita se sledeće: ”Na kraju, šta mislite kome bi, od današnjih političkih ličnosti kod nas, Če stisnuo ruku?”

Pa evo da Vam odgovorim: Stisnuo bi je vama, ali to bi bilo poslednje što ste uradili ikad

Izvor: Hercegovački Narodni Pokret – Rodoljub Drašković (sponzorska objava)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.