DNS IDE U OPOZICIJU Na pomolu RASKID najdugovječnije koalicije u Srpskoj

Demokratski narodni savez planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSD i da u buduće djeluje kao opozicija, potvrdio je ovo za Srpskainfo poslanik u Narodnoj skupštini RS i predsjednik Opštinskog odbora DNS Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS je jasno da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD – istakao je Glavaš.

Leutar.net DNS IDE U OPOZICIJU Na pomolu RASKID najdugovječnije koalicije u Srpskoj

On dodaje da je očigledno da politika DNS ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje od strane SNSD kao najvećeg koalicionog partnera prema stavovima njegove stranke, koja je ujedno i druga po snazi politička partija unutar koalicije.

– DNS ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS u narednih dan dva – rekao je Glavaš za Srpskainfo.

Podsjećamo, predsjednik DNS Nenad Nešič potvrdio je sinoć za Srpskainfo da je podnio ostavku na mjesto v.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On je ostavku podnio nakon što je u zgradi Vlade RS održan vanredni sastanak najvišeg rukovodstva SNSD, na čelu sa predsjednikom partije Miloradom Dodikom, o kadrovskim pitanjima na nivou Srpske.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.