Bivši vođa Ravnogorskog-četničkog pokreta Vuk Drašković OPET brani Mila

Gostujući u emisiji „Teleskopija“ na RTCG, pisac i predsjednik Srpskog poketa obnove, Vuk Drašković, rekao je da je ideja o „srpskom svetu“, koja se sada pojavljuje zapravo falsifikat i da je riječ o ideji Rusije.

Drašković kaže da se odjednom pojavljuju neke snage, neki ljudi, koji bi željeli da vrate Crnu Goru u devedesete i da ponište referendum.

„Glavni mediji su antirežimski, televizijski kanali većinski srpski, da ne nabrajam dalje, a onda se govori o nekakvoj diktaturi čovjeka čija stranka nikada nije vladala sama nego u koaliciji. Ja ne razumijem ni Đukanovića, kada kaže da je DPS izgubio. Nije tačno, po svim mjerilima zapada DPS je pobjednik. Druga je stvar što ne može da formira vladu. Na drugoj strani imamo 16 partija i SPC koji svi skupa, uz neviđenu propagandnu i podršku medija iz Srbije uspjeli su da osvoje samo jedan mandat više i sada proglašavaju nekakvu pobjedu“, kaže Drašković.

On kaže da ne zna da li su djelovi srpske službe ili se, pak, ruska služba GRU miješala u izbore u Crnoj Gori.

Govoreći o Crnoj Gori devedesetih iznio je, kako kaže, prvi put kako je sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem putovao na Samit OEBS-a u Istanbulu, govoreći da im je tada bila ugrožena bezbjednost.

„Moram vaditi CG iz čeljusti ove nemani, to mi je rekao Đukanović, kad sam sa njim polijetao sa aerodroma iz Dubrovnika, jer ga je sedmi bataljon držao na nišanu i želio da ga obori. To je bila CG ’99., da smo poletjeli iz Podgorice ili Tivta vjerovatno bi smo od jedne rakete obojica stradali“, kaže on.

Drašković je rekao da ko iz grešaka i istorije ne izvuče prave pouke, osuđen je da mu se nesreća ponovi.

„Ta ideja o „srpskom svetu“ koja se sada pojavljuje je prije svega falsifikat, to je ideja Rusa, to je njihova ideja. Ali Rusija je Rusija, ona može i da ugazi u neku državu, niko joj ne može ništa“, kaže Drašković.

On kaže da je tu sada ideja da se zapravo formalno poštuje trenutni raspored snaga.

„Granice BiH, CG, da treba raditi na tome da se „srpski svet“ prvo ujedini duhovno i kulturno, a jednog dana kako je rekao vojni ministar i državno“, kazao je Drašković.

No, smatra da je to ideja koja ne može zaživjeti, te da samo, kako kaže, neki ludak može da pokuša to da ostvari, jer bi sve vodila ka novom krvoproliću.

Drašković je naglasio da Crna Gora sada vodi novu Mojkovačku bitku za Srbiju.

„Ide ispred nas, krči nam put, širi nam krila. Srbija na Zapadu, Srbija u Nato alijansi. Mi nećemo viđati EU dok ne uđemo u NATO“, zaključio je Drašković u osvrtu na crnogorske političke prilike u emisiji „Teleskopija“.

IN4S

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.