REPUBLIKO SRPSKA, POKRENI SE – AKCIJA ZA PET MALIŠANA IZ GACKA!

U gatačkom brdovitom naselju srećemo porodicu Elez, koju čine samohrana majka Dragana (30) i njenih petoro mališana: Angelina (8), Pavle (7), Evgenija (6), Ekatarina (3) i Vasilije (1).

Leutar.net REPUBLIKO SRPSKA, POKRENI SE – AKCIJA ZA PET MALIŠANA IZ GACKA!

Otac porodice iznenada je preminuo prošle godine, no Dragana nije pala u očaj, već se hrabro drži i bori za svoje mališane.

Dočekani smo sa kafom, rakijom i najboljim hercegovačkim pršutom, a majci je pri posluživanju veselo pomagala najstarija Angelina. Bez obzira na skromne uslove života, neće vam se desiti da uđete u hercegovačku domaćinsku kuću, a da ne budete bogato dočekani.

Porodica Elez ne živi u svom domu. Žive na spratu jedne loše opremljene kuće.

Leutar.net REPUBLIKO SRPSKA, POKRENI SE – AKCIJA ZA PET MALIŠANA IZ GACKA!

„Voljela bih da se završi kuća do kraja, da djeca imaju dovoljno prostora za spavanje, igru i učenje“ – rekla nam je skromna majka Dragana, koja nijednim svojim gestom ili riječju ne želi pokazati da je porodica u lošoj situaciji.

Djeca su nam se mnogo obradovala i veselo su se igrali sa nama. Iako su tek na početku školovanja ili u vrtiću, pokazuju veliki potencijal da će biti odlični đaci.

Uz podršku lokalne zajednice, Crkve, termoelektrane i velikog broja dobrih ljudi izgradnja nove kuće je započeta. Međutim, da bi se porodica uselila u kuću, neophodno je još oko 30.000 KM.

Dajmo se u akciju kako bi porodica Elez stala na jake noge!

Pozivom na broj 17763 donirate 2 KM ili uplatom sredstava na račun 56201281300241-58 (NLB banka) pomažete da ovu porodicu uselimo u novi dom!

Izvor: Hercegovac / FB stranica „Srbi za Srbe“

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.