Imao je samo 900g, majka mu je umrla na respiratoru, ali iz bolnice je izašao kao heroj

Aleksandar Ivanović je na svijet došao sa samo 900 grama težine, a njegova majka Brankica preminula je od koronavirusa tokom porođaja, na respiratoru. Aleksandar, svojevrsni heroj, otpušten je iz Kliničkog centra u Nišu poslije puna dva i po mjeseca.

Dejan Milojević, načelnik odjeljenja intenzivne njege Dječje interne klinike kaže da je rastanak sa malim Aleksandrom bio veoma emotivan trenutak za sve zaposlene.

„Ovo nije prvi put da ispraćamo bebe koje su zbog svog zdravstvenog stanja nakon rođenja morale da duže vreme borave kod nas. Svi smo mi ljudi, vežete se za njih, ali smo profesionalci i srećni smo kada ozdrave i budu spremni da se vrate roditeljima. Sa ovim mališom je bila posebna situacija, jer mu je majka preminula, pa je osoblje nastojalo da mu pruži i više od profesionalne nege“, objasnio je Milojević, a prenio Telegraf.

Komentarišući zdravstveno stanje djeteta, doktor je kazao da će on još izvesno vrijeme morati da bude pod terapijom.

„Krvni sudovi mrežnjače se nepravilno razvijaju jer je dete prevremeno rođeno. Dečak je počeo da dobija terapiju, ona se daje ambulantno pa više nije bilo potrebe da bude u bolnici. Biće duže pod kotrolom oftamologa, njegovo stanje treba da se prati ali uz adekvatnu terapiju sve će vremenom biti u redu“, kazao je Milojević.

Branislav Ivanović, otac malog Aleksandra, dan uoči izlaska svog sina iz bolnice, objavio je na svom Fejsbuk profilu molitvu za djecu.

Podsjetimo, Brankica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze korona virusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Njoj je nekoliko puta rađen test na korona virus, ali je on svaki put bio negativan.

Beba je rođena carskim rezom, rodila je dijete teško 900 grama. Dijete je po rođenju bila na mehaničkoj ventilaciji.

(Luftika)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.