Policija kontroliše banjalučke kafiće, ali ne i predizborne skupove vladajućih stranaka

Učestale racije prave probleme banjalučkim ugostiteljima. Policija tvrdi da su u toku redovne aktivnosti na suzbijanju kriminala ali i kontrole poštovanja epidemioloških mjera.

Česte policijske racije u banjalučkim lokalima zabrinule su ugostitelje u najvećem gradu Srpske. Na društvenim mrežama građani svjedoče o racijama čak i u lokalima u centru grada u kojima inače nema velike gužve.

Iz banjalučke Policijske uprave tvrde da su razlozi za racije mjesečni analitički pokazatelji stanja bezbjednosti u gradu u cilju spriječavanja krivičnih djela. Tvrde i da u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijama vrše kontrolu poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije. Proteklog vikenda sprovedena je racija u 31-om objektu.

Ugostitelji upozoravaju da racije u kojima učestvuje policija pod punom opremom i naoružanjem šalju ružnu sliku iz grada. Oni pitaju zašto poštovanje mjera zbog virusa korona ne kontrolišu nadležne inspekcije i zašto to radi policija u racijama.

Ono što je evidentno jeste da racije u Banjaluci nisu pojava vezana samo za situaciju sa virusom korona i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije već su gotovo redovna pojava u Banjaluci.

Poslanik Nebojša Vukanović smatra da je posao komunalne policije da kontroliše da li ugostitelji poštuju propisane mjere ili radno vrijeme.

Vukanović podsjeća da policija apsolutno ne reaguje kada propisane mjere krše i to javno prezentuju pripadnici vladajućih stranaka i samo rukovodstvo Republike Srpske.

Policija je saopštila da je tokom prethodnog vikenda u Banjaluci racija izvršena u 31 lokalu, da je u 3 zabilježeno nepoštovanje epidemioloških mjera a da je 19 lica sankcionisano zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

RTVBN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.