Nenad Stevandić – biografija

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić je rođen u Drvaru 1966. godine. Živi u Banjoj Luci sa suprugom Natašom, sinovima Danilom i Srđanom te kćerkom Anom.

Medicinski fakultet je završio u Banjoj Luci 1995. godine, a otorinolaringologiju je specijalizirao u Beogradu 2002. godine.

Nakon završetka studija zaposlio se u Kliničkom centru Banja Luka gdje radi i danas kao ljekar na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. Od aprila 2018. godine je i zamjenik direktora ove zdravstvene ustanove.

Prvi put se učlanio u političku partiju 1990. godine kada je osnovana Srpska demokratska stranka (SDS) i njen član je bio narednih sedam godina. Ponovo je pristupio ovoj stranci 2008. a poslije dvije godine osvaja i poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS-a.

Kao kandidat SDS-a osvojio je i drugi mandat u Skupštini RS-a na opštim izborima u oktobru 2014. godine nakon čega je izabran za potpredsjednika Skupštine. Napustio je SDS i 2015. godine osnovao stranku Ujedinjena Srpska. Na Opštim izborima 2018. godine je osvojio mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, gdje ima mjesečna primanja oko 5.600 KM.

U Banjaluci on i supruga imaju kuću koju je procijenio na 400.000 i ušteđevinu od 21.000 KM. Vozi Nissan X Trail iz 2015. godine koji vrijedi 32.000 KM.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je Stevandićevoj stranci „Ujedinjena Srpska“ zabranila učešće na Lokalnim izborima 2020. godine, a njega kaznila sa 10.000 KM, zbog emitovanja video-spota koji može podsticati na mržnju.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.