SVE SE MOŽE, KAD SE HOĆE Mina ima samo 24 godine i već je ZAVRŠILA DVA FAKULTETA

Da je sa 24 godine moguće završiti dva fakulteta, pokazuje Mina Kuzminac, koja je stekla diplome Pravnog i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a planira i doktorske studije i želi da ostane u Srbiji.

Leutar.net SVE SE MOŽE, KAD SE HOĆE Mina ima samo 24 godine i već je ZAVRŠILA DVA FAKULTETA

Prosjek na Pravnom fakultetu joj je deset, na Filološkom osam. Mina objašnjava da je njen izbor studija logičan, jer postoje mnoge veze između prava i filologije, piše RTS.

– Jezik je generalno veoma značajan za pravo, od samog pisanja pravnih akata do tumačenja. I takođe treba uzeti u obzir i značaj mnogih stranih jezika u međunarodnim organizacijama i u međunarodnom pravu. I u krajnjoj liniji mislim da što više stranih jezika čovjek zna, to je više u stanju da posmatra iz tuđe perspektive kako pravne norme tako i shvati i bilo šta što je napisano i rečeno – kaže Mina Kuzminac.

Srednjoškolska takmičenja iz srpskog jezika zamijenila su studentska nadmetanja iz međunarodnog prava.

– Prošle godine sam bila dio tima Pravnog fakulteta na Međunarodnom takmičenju iz arbitražnog rješavanja slučajeva iz međunarodne trgovine. Naučili smo brojne nove stvari kako da pišemo pravne akte, kako da govorimo. A sa druge strane nas je naučilo da kako da zaista budemo tim koji ima zajdnički zadatak i cilj – kaže Kuzminac.

“Želim da kažem svima da bi trebalo da slijede svoje snove”

Piše priče i eseje, ali ih za sada čuva u fioci. Onima koji ulaze u svijet studija poručuje da saslušaju savjete, ali da sami odaberu čime će se baviti.

– Neminovno je uložiti veliki trud da bi se nešto veliko i postiglo. Sa druge strane, zaista želim da kažem svima da bi trebalo da slede svoje snove, iako je to možda nešto drugačije, kao što sam ja odlučila da upišem dva fakulteta paralelno, što nije toliko često – kaže Kuzminac.

Trenutno radi u jednoj advokatskoj kancelariji. Vjeruje da će uspješno završiti i doktorske studije i svoje znanje praktično primjenjivati u Srbiji.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.