Krivokapić: Svi će morati da dokažu porijeklo svoje imovine, ispitaćemo sve odluke o dodjeli stanova i kredita!

Krivokapić je podvukao da se Crna Gora nalazi u velikim ekonomskim problemima, koji lako mogu da impliciraju i socijalne probleme.

Nova vlada će preispitati sve odluke o dodjeli stanova i stambenih kredita pod povoljnim uslovima funkcionerima odlazeće vlasti, a u svakom slučaju gdje se otkriju nepravilnosti biće preduzete odgovarajuće zakonske mjere sa ciljem da se imovina vrati državi, saopštili su „Danu“ predstavnici pobjedničkih koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“.

Leutar.net Krivokapić: Svi će morati da dokažu porijeklo svoje imovine, ispitaćemo sve odluke o dodjeli stanova i kredita!

Prof. dr Zdravko Krivokapić izjavio je da je u pojedinim situacijama bilo zaista očigledno da je država oštećena, zbog čega će ovaj slučaj nova vlast tretirati kao i svaku drugu aferu:

– Donošenje Zakona o porijeklu imovine će biti jedan od glavnih zadataka nove vlade. Razmislićemo i o eventualnom obrazovanju vladine komisije ili inicirati formiranje parlamentarnog anketnog odbora koji bi pomogli pravosuđu u prikupljanju i obradi dokaza, naglasio je za Dan Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je podvukao da se Crna Gora nalazi u velikim ekonomskim problemima, koji lako mogu da impliciraju i socijalne probleme.

– Uložićemo maksimalni napor da se iskorijeni korupcija, ali i da se preispitaju sumnjivi tenderi, podsticaji i transferna plaćanja državnim službenicima, uključujući i nezakonitu dodjelu stanova, zaključio je u izjavi za Dan Zdravko Krivokapić.

Poslanik koalicije „Crno na bijelo“ Miloš Konatar, takođe, naglasio je spremnost u borbi protiv korupcije.

– Preispitaćemo takve odluke. Ko je dobijao takve stanove i pod kakvim uslovima su dodjeljivani. Svi oni koji se budu ogriješili o zakon odgovaraće pred nadležnim organima, poručio je Konatar u izjavi za Dan.

Poslanik Dragan Krapović, ispred koalicije „Mir je naša nacija“ istakao je mogućnost parlamentarne istrage po ovom pitanju.

– Takođe, tu su i posebne vladine komisije, ali i drugi modeli, a sve u skladu sa Ustavom i zakonima države Crne Gore. Preispitaćemo određene odluke, to nam nalaže i integracioni put, a koga bez pravnih i političkih epiloga brojnih afera sigurno ne može biti, istakao je Krapović u izjavi za Dan.

Izvor: in4s.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.