Izgubio izbore, a bio jedini kandidat

Iako je bio jedini kandidat za mesto gradonačelnika u maloj opštini Lezina, gradiću od šest hiljada stanovnika, blizu Fozde, član stranke „Liga“, Primiano Di Mauro uspio je da izgubi.

Naime da bi rezultati lokalnih izbora bili važeći, bilo je neophodno da glasa najmanje 50 odsto birača, ali je u toj maloj opštini samo 49 odsto stanovništva izašlo da glasa.

Tako se pobeda koja je izgledala sigurna, budući da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i vjerovatno jedinstven poraz, jer nije imao protivkandidata.

Štampa koja izveštava o ovom slučaju, koji je za rubrike „vjerovali ili ne“, piše da su pobijedili oni koji su bojkotovali izbore, to jest nisu iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

Apstinencija je bila favorizovana sa dvije grupe lokalnih političara „Drugačija Lezina“, koja je bliza strankama desnog centra, i druga grupa „No Kvorum“, po političkom uvjerenju bliza Demokratskoj stranci.

Budući da nije izabrana lokalna vlada, gradic Lezina će biti vodenja takozvanim „komesarima“.

Poraz bez protiv kandidata je postao hit tema na društvenim mrezama, a mnogi ironiziraju slučaj i povezuju nedostajućih 49 glasova, koliko je bilo potrebno da se ostvari kvorum, sa činjenicom da stranka „Liga“ mora da društvu vrati 49 miliona Eura, novac koji im ne pripada, i ciji se tragovi na čudesan način gube.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.