GRENEL NAKON SASTANKA U BEOGRADU: “Predsjednik Tramp i Ivanka potvrdili da žele da dođu u Srbiju”

Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, izjavio je danas da su predsjednik SAD Donald Tramp i njegova kćerka Ivanka potvrdili da žele da dođu u Srbiju.

On je dodao i da su Amerikanci nestrpljiv narod, a posebno administracija aktuelnog predsjednika.

– Ne samo da se bavimo riječima nego zaista usmjeravamo na ekonomski razvoj. Držite nas za riječ, ne samo vezano za Vašingtonski sporazum. Važno je da ne stavljamo samo riječi na papir, važna je simbiloka, ali ona ne daje hranu na sto. Oava obećanja želimo da npretvorimo u radna mjesta. Tražimo od građana Srbije da zapam,te ove riječi i da nas drže za njih – rekao je Grenel, prenosi Blic.

Dodao je i da je morao da se suoči sa mnogo problema.

– Ne mora Srbija da se uvijek usaglasi sa nama, sigurno će i ubuduće biti razlika, ali moramo da se posvetimo dijalogu – rekao je Grenel.

Zahvalio je Vučiću što se saglasio sa izgradnjom graničnog prelaza Merdare.

– SAD su insistirale da se on koristi, da se obezbijedi makimalna bezbjednost za ljude – rekao je Grenel.

Dodao je i da zna kakav je Tramp kad se na nešto obaveže.

– Bio sam tu kada nas je Vučić pozvao u posjetu Beogradu. Krajnje je vrijeme da američki predsjednik dođe u Srbiju. Izrazio je želju da dođe i jedva čekam da ga vidim u Beogradu – rekao je Grenel.

Dodao je i da je na početku bilo kritike da ne razumiju region.

– Ja sam vjerovao, kroz razgovore sa predstavnicima obje zemlje da je tako nešto moguće. Znam da nije baš sjajna stvar kojiu bismo rekli medijima, ali nam ipak treba malo vremena sa se sve što smo potpisali pretvori u radna mesta. Ako damo malo vremena, godinu dana, da pokažemo da naše riječi zaista znače nešto – rekao je Grenel

Naša Hercegovina

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.