VUČIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC U KACU KUPUSA U VRNJAČKOJ BANJI

BEOGRAD, 21. septembar 2020, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac u kacu kupusa zemljoradničke zadruga “Pamat” iz Vrnjačke Banje.

Predsednik je kamen temeljac svečano položio na vrh pune kace kupusa u prisustvu Milijane Pađen, direktorke pomenute zemljoradničke zadruge i drugih predstavnika te kompanije.

Polaganje kamenja temeljca usledilo je nakon što je kupus naliven, a predsednik Vučić je tom prilikom izjavio da će Srbija u budućnosti u kišeljenje kupusa ulagati još više nego do sada.

– U vreme bivše vlasti u kišeljenje kupusa nije uložen ni jedan jedini dinar, čak su i rasprodali sve buriće i kace. Mi smo počeli da obnavljamo kišeljenje kupusa i Srbija nije kiselila nikada više kupusa nego sada. Čak ni u Titovo vreme nije ovoliko kupusa stavljano u kace – ocenio je predsednik.

Prema njegovim rečima, investicije u kiseli kupus ove godine će premašiti  pola miliona evra, a Milijana Pađen je jedan od, kako je rekao, vizionara u oblasti kišeljenja kupusa.

– Milijana je prepoznala potencijal kiselog kupusa, a mi smo prepoznali njen potencijal da prepozna potencijal i to nagradili donacijom od 1,3 miliona dinara. Uveren sam da će, kao što je IT postao nova malina, tako i kiseli kupus postati novi IT – zaključio je predsednik.

Pogledajte video:

Sestra Zorana Babića (SNS) dobila od Opštine Vrnjačka Banja 1.300.000,00 dinara za projekat da kiseli kupus i predkupus. Opština je prepoznala značaj ovog projekta, jer će isti zadržati omladinu u Vrnjačkoj Banji. Mladi će ostati da kisele kupus i predkupus. E, pa ovakve projekte do sada nismo imali..

Geplaatst door leutar.net op Zondag 20 september 2020

Izvor: Njuz.net / Nenad Milosavljević

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.