Stankoviću 68 odsto, Ćuriću 32 odsto podrške Trebinjaca

Lokalni izbori se održavaju 15. novembra, a političke partije uveliko vrše istraživanja javnog mnjenja. Ono najnovije koje je rađeno za potrebe jedne političke partije pokazuje da u Trebinju će biti značajnijih promjena.

Kandidat SNSD-a i još osam političkih partija Mirko Ćurić uživa podršku samo 32 odsto opredjeljenih Trebinjaca, dok bi njegovom protivkandidatu iz SDS-a i još tri političke partije glas dalo čak 68 odsto opredjeljenih birača.

Što se tiče lista političkih partija, ubjedljivo najveću podršku ima Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića koji bi, da se izbori održavaju u nedjelju, osvojika 11 mandata. Zatim slijedi buduća opoziciona stranka SNSD koju bi predstavljala četiri odbornika.

Lista SDS-a mogla bi da računa na četiri mandata, a tri mandata bi osvojila koaliciona lista PDP-a i HNP-a.

Po jedan siguran mandat imaju Poligraf, DNS, Ujedinjena Srpska i Socijalistička partija i predstavnik nacionalnih manjina.

Tek nešto iznad granice cenzusa su NDP i SPS..

Za 29 mandat bore se Lista Nebojše Vukanovića (za 12) i SNSD  (za 5 mandat).

Istraživanje je rađeno na uzorku od 530 građana putem telefona.

A među odgovorima zbog čega ne bi podržali Mirka Ćurića navodili su najavljene megalomanske projekte izgradnje aerodroma i kliničkog centra koje najavljuju već 15 godina i u njih vjeruje samo 32 odsto ispitanika.

Jedna od zamjerki aktuelnoj vlasti je što se ne otvaraju nova radna mjesta u realnom sektoru.

Što se tiče opozicije, građani kažu da bi ih podržali jer smatraju da je vrijeme za promjene i da opoziciji treba dati šansu da njihovi predstavnici pokažu šta znaju. Kao najveća zamjerka opozicionarima građani navode neodlučnost i „četvorogodišnje ćutanje“.

Zanimljivo je – i za Ćurića i za Stankovića većina ispitanika, čak njih 78 odsto, kaže da su domaćini i ljudi iz naroda.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.