Pridržavali se fizičke distance pa izgubili 0:37

Zanimljiv događaj dolazi iz 11. njemačke fudbalske lige i to zbog virusa korona.

Prije meča Ripdorf – Holdenšted, pojavila se informacija da su članovi Holdenšteda bili u kontaktu sa osobom pozitivnom na virus korona.

U Ripdorfu su pokušali sve kako bi zaštitili svoje igrače. Tražili su prvo odlaganje meča što im nije dozvoljeno. Zatim su razmišljali da ne izađu na meč, ali u tom slučaju bi se suočili sa kaznom od 200 evra.

Izabrali su opciju koju su smatrali jedinom mogućom. Vodeći se pravilima igre na teren su izašli sa sedam igrača što je najmanji broj potreban da bi meč bio odigran. I to su bile rezerve jer su u klubu željeli da od rizika sačuvaju standardne prvotimce.

A onda je meč počeo. Jedan igrač Ripdorfa izašao je na centar i ubacio loptu u igru, a zatim su se svi njegovi saigrači sklonili ka aut linijama. Sve vrijeme su se kretali po terenu ne ulazeći u kontakte i strogo poštujući pravilo o držanju najmanje dva metra distance u odnosu na protivničke igrače.

A oni ih pobijedili sa 37:0.

Iz Ripdorfa kažu da ih rivali možda ne razumijeju, ali da oni jednostavno ne žele da rizikuju bilo šta jer u momentu odigravanja meča nije prošlo 14 dana od kada su igrači Holdenštenda bili u kontaktu sa zaraženom osobom. U Holdenštendu, sa druge strane, vjeruju da nije postojao nijedan razlog da ovaj meč ne bude odigran.

Izvor: Sportklub

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.