GDJE PRESTAJE LOGIKA POČINJE BiH Izborne krađe postale uobičajena pojava

Treba nam radikalan zaokret u svijesti kako bismo izborne krađe prestali gledati kao nešto uobičajeno i kako bi funkcioneri i građani o tome prestali pričati kao o najnormalnijoj stvari.

Rekla je ovo za Srpskainfo politička analitičarka, Tanja Topić, komentarišući optužbe i tvrdnje mnogih političara da se pred izbore spremaju velike krađe i malverzacije.

– To nam ne smije biti pojava o kojoj će akteri i građani govoriti kao da je najnormalnija stvar. To ne smije biti javna tajna i ne smije biti nešto što svi znamo da se dešava – kaže Topićeva.

Dodaje da je osim svijesti, potrebno mijenjati način rada nadležnih institucija.

– Vrijeme je da počnu da rade svoj posao, jer je jasno da su kupovina i krađa krivičnа djela. Međutim, ja ne mogu da se sjetim da je za njh neko odgovarao – kaže Topićeva.

Pošta

Da je to kod nas „normalna pojava“ svjedoče i brojne izjave funkcionera, koji već godinamа pričaju o izbornim krađama. Međutim, uglavnom na tome ostaje. Tako smo upozorenja i prijave CIK-u imali i prethodinih dana.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, izneo je ozbiljne optužbe na ovu temu. 

Upozorava da se u odnosu na prošle izbore sada prijavilo oko pedesetak hiljada ljudi koji će glasati poštom na lokalnim izborima i da se taj broj povećao na 120.000 glasača putem pošte.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.