Znate li koji su najbolji psi za djecu?

Psi imaju različite osobnosti, bez obzira na to koje su pasmine. Djeca se takođe razlikuju u svojim potrebama, razinama energije i osobnostima. Bez obzira na pasminu koju preferirate, važno je zauzeti zdrav stav kada birate najboljeg psa za svoju djecu i uvodite novog kućnog ljubimca u svoje domaćinstvo i porodicu.

Roditelji moraju znati da ništa ne može zamijeniti pažljivo motrenje djeteta tokom interakcije s kućnim ljubimcem kao i dobar trening. Prije nego što dovedete psa kući, odgovorite na neka temeljna pitanja.

Koliko smo aktivni kao porodica?

Koliko vremena imamo za baviti se psom?

Kakvog psa nam budžet dopušta?

Donosimo vam listu 5 iznenađujuće dobrih porodičnih pasmina pasa.

  1. Pudle

Imate dijete koje pati od alergija? Prema pisanju magazina Health, pudle bi vam mogle idealno odgovarati jer je to jedna od najboljih pasmina za porodicu. Iako niti jedan pas nije u potpunosti hipoalergen, čini se da se ovi njemački psi približavaju tom statusu jer proizvode manje alergena pa su jedan od najboljih mogućih pasa za djecu s alergijama. Takođe dolaze u 4 veličine – standardnoj, srednjoj, minijaturnoj i toy te mogu biti raznih boja.

  1. Bokseri

Uvedite boksera u svoju porodicu i više se nikada nećete osjećati nezaštićenima. Žestoko odani i zaštitnički nastrojeni prema onima koje vole, ovi energični, srednje veliki psi imaju mirne naravi, ali se vole igrati, što ih čini jednim od najboljih pasa za djecu s puno energije.

  1. Irski seteri

Voli li vaša porodica grupne sportove ili igru frizbijem na plaži? Ako je tako, irski seter savršeno će vam odgovarati. Kraljevski izgled i neopisiva energija su samo neki od epiteta koji opisuju ovu pasminu. Ona je relativno velika, oko 23 do 32 kilograma i žive relativno dugo, tako da mogu odrasti s vašom djecom.

  1. Američki koker španijeli

Postoji definitivna mogućnost da američki koker španijeli misle da su ljudi. Oni su nježni, ljubazni, vrlo pametni, vole biti u blizini djece i imaju tendenciju da se uvijek stave u centar pažnje. Oni su takođe izvrsni terapijski psi i mogu biti pogodni za djecu koja pate od tjeskobe ili anksioznosti, ili pak dijete s posebnim potrebama.

  1. Škotski ovčar (Lassie)

Dugodlaki škotski ovčari su poznati po svojim veličanstvenim, gustim krznima, dok kratkodlaki imaju kraću dlaku, ali jednaki karakter. Dugodlaki ili kratkodlaki, škotski ovčari su odlični psi za djecu i velike porodice. (Međutim, dugodlaki škotski ovčari zahtijevaju više njege.) Ova je pasmina nevjerojatno inteligentna i ne voli ništa više nego igranje s djecom koja ih obično obožavaju.

Leutar.net / Word Dog Finder

1 Komentar

  1. I am a very much dog lover and my all family member like dog. But I really don’t know what is the best dog for childreen before.

    After read this article, I know this. Thank you so much. But Do you watch World Dog Show 2021? It is going to happen on September 30, 2021.

    Thank you so much

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.