Budimo humani: Pomozimo da ovaj dječak ozdravi!

Mali Đorđe Milošević iz Ugljevika ima samo sedam mjeseci i bori se sa smrtonosnom bolešću. Rodio se kao zdrav dječak ali je brzo otkriveno da boluje od spinalne mišićne atrofije.

Tanja Milošević iz Ugljevika je majka sedmomjesečnog dječaka koji boluje od teške ali izliječive bolesti. Spinalnu mišićnu atrofiju ljekari su otkrili kada je Đorđe imao tri mjeseca i od tada se bore za njegovo izliječenje za koje je potrebno mnogo novca.

Mali Đorđe Milošević iz Ugljevika ima samo sedam mjeseci i bori se sa smrtonosnom bolešću. Rodio se kao zdrav dječak ali je brzo otkriveno da boluje od spinalne mišićne atrofije.

“Neće moći da se kreće,neće moći da hoda,neće moći da sjedi, nema svoju ravnotežu. Još uvijek ne može da sjedi, samo leži, ne može da se okreće, niti da vrti nogama, a ne može ni da drži glavu. Jedino malo mrda ruke, ali mnogo prste savija. Uz pomoć lijeka koji će dobiti on bi stao na noge,po riječima ljekara. Pomogao bi mu mnogo lijek koji djeluje do druge godine. Poslije druge godine kada bi primio terapiju, gen ne bi mogao da se regeneriše”, kaže Đorđeva majka Tanja Milošević

Tanja je majka troje djece i pored bebine bolesti bori se i za egzistenciju jer nema novca za njegovo liječenje i normalan život. Jedna terapija koju će primiti u Hrvatskoj košta 75.000 evra, a od Fonda solidarnosti odobrene su četiri terapije.

Sama mora snositi troškove boravka u Hrvatskoj.

“Za sada imamo trideset bolničkih dana, podijeliće ih u više dijelova. Sada idemo duže, dvije sedmice gdje će dobiti dvije terapije, a poslije idemo još dva puta, gdje bi trebao primiti po još jednu dozu lijeka,” dodaje Tanja

Ova mlada majka plaši se za budućnost svog djeteta. Terapiju koja im je omogućena u Zagrebu, Đorđe će morati primati do kraja svog života. Prema Tanjinim saznanjima, od Fonda će  dobijati sredstva za liječenje do osme godine života,a za trajno izliječenje koje bi mogli dobiti u Americi potrebno je 2,3 miliona dolara.

“Bila bih svima zahvalna,svim dobrim ljudima koji mogu da pomognu na neki način. Nadamo se da ćemo uspjeti stići do cilja da se Đole izliječi i stane na svoje noge,” ističe majka sedmomjesečne bebe.

Ima samo jednu želju, a to je da Đorđe ozdravi i bude kao sva druga djeca. Da učini prve korake, progovori prve riječi i igra se sa svojim vršanjacima,a da teška bolest bude prošlost za njega i njegovu porodicu.

Pozivom na m:tel humanitarni broj 1416 donirajte iznos od 1KM

Pomoć za liječenje malog Đorđa uplatite na žiro račun Adiko banke : 5520001923745191

Devizni račun u Adiko banci u EUR / BIC: HAABBA2B Iban: BA395520371923739789

Broj telefona za pomoć +387-65/463-554

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.