Ovo što se desilo u CG je ohrabrenje za građane regiona

Abazović je rekao da se nada da će i situacija, generalno, u regionu biti bolja, ocjenjujući da to što se dogodilo u Crnoj Gori jeste ohrabrenje za sve one građane regiona koji vjeruju da se može doći do neke promjene.

„Ako se to desilo u Crnoj Gori, onda ne postoji zemlja, ne u regionu nego na kugli Zemljaskoj, gdje se to ne može desiti. Ako je postojala zemlja gdje je postojala percepcija privatne države, onda je to Crna Gora, ako je gdje postojala zemlja gdje je postojala percepcija da građanin nije nosilac suvereniteta i da njegov glas ne znači ništa, to je bila Crna Gora… I jako je važno da shvatite da kad se čini nešto nemogućim, da je moguće“, rekao je Dritan Abazović nosilac liste „Crno na bijelo“ za N1.

Abazović kaže da je i sama kohabitacija između predsjednika iz redova DPS (Mila Đukanovića) i nove Vlade test zrelosti.

Dalje navodi da nije siguran kako će sve funkcionisati jer se radi o novitetu, ali očekuje da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neće praviti opstrukcije, kad je riječ o davanju mandata novom mandataru, ukoliko odu sa najmanje 41 potpisom.

Postojala je, kako kaže Abazović, i „tiha revolucija, ali u pozitivnom smislu“, a da bi Đukanović, u moralnom smislu, trebalo da podnese ostavku na mjesto predsjednika Crne Gore. Ukoliko se to ne desi, nije tragedija.

Abazović je poručio Đukanoviću da mu nikakve opstrukcije neće dozvoliti. Rekao je, podsjećajući na situaciju u Sjevernoj Makedoniji, da očekuje da Đukanović bude pametniji i da ne dozvoli da sroza sebe još više nego što ga je srozao izborni rezultat.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.