Blaži sakupljali novac za liječenje, vratio ostatak od 1.500 KM

Trebinjac Blažo Šupljeglav-Blaka vratio je 1.500 KM, novca koji nije potrošen za njegovo liječenje, Fondu solidarnosti HET-a koji mu je donirao novac.

Prema njegovim riječima, ovo je zajednički gest njega i njegove porodice i drago bi mu bilo da se taj novac preusmjeri nekoj porodici kojoj je potrebniji.

– Ne želim da uzimam lažne račune za pokriće troškova, a to je novac naših građana. Smatram da je ovo moja moralna obaveza. Zahvaljujem se svima koji su mi dosta puta do sada pomogli na bilo koji način i ja nikada ne mogu zaboraviti šta je za mene učinilo, moje, Trebinje i ovaj divni narod. Bez njih ja ovo ne bih uspio – istakao je Šupljeglav.

Branislav Grubač, predsjednik Fonda solidarnosti HET-a, oduševljen je ovim potezom svog radnog kolege.

– Blažo je ovim gestom još jednom potvrdio svoju plemenitost. Naša obaveza je da pomognemo svakom našem kolegi koliko smo u mogućnosti. Dobra djela se uvijek vraćaju dobri – naglasio je Grubač.

Podsjetimo, Blažo je teško obolio od cerebralne paralize koja mu je dijagnostifikovana u osmom mjesecu života, a poslijednji put je liječen u Srbiji za šta je bila potrebna veća suma novca. Novac za Blažino liječenje donirali su mnogi Trebinjci, privredni kolektivi iz grada, kao i Fond solidarnosti HET-a, preduzeća u kome je Blažo zaposlen. Ovakav Blažin potez vraća nadu u ljudskost, poštenje, moral koji je u današnjem brzom tempu života jednostavno nestaje, prenosi Avaz

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.