Ognjen Milinković zajednički kandidat SNSD i SDA za načelnika Gacka

Nakon što je portal Istok juče objavio vijest da su, u jednom restoranu u neposrednoj okolini Gacka, predstavnici SNSD-a i SDA u srijedu inkognito razgovarali i postigli dogovor o tome da SDA na predsojećim izborima podrži SNSD-ovog kandidata za načelnika Ognjena Milinkovića, potvrda vijesti stigla je i od samih učesnika dogovora.

Portal “Sejl.org” objavio je juče izjavu lidera SDA Gacka Halida Čustovića u kojoj je potvrdio sve naše navode.

“Tačno je da smo jučer imali jedan produktivan i uspješan sastanak sa predstavnicima SNSD-a. Ono što smo jučer čuli, od ako Bog da budućeg načelnika Dr. Milinkovića budi optimizam. Radi se o mladom, neopterećenom i obrazovanom čovjeku koji želi da donese promjene na bolje u Gacko za dobrobit svih koji žive u ovoj sredini i Srba i nas Bošnjaka. Meni lično je vrlo bitno da se radi o osobi koja nije učestovala u ratnim dešavanjima devedestih” potvrdio je prvi čovjek gatačkog SDA Halid Čustović i dodao:

“Također ovdje bih se želio zahvaliti predstavnicima SNSD-a na korektnom pristupu u pregovorima pri čemu su pokazali puno poštovanje i spremnost da uvaže političko prisustvo Bošnjaka u Gacku u onom kapacitetu koji je danas realnost” izjavio je Čustović, koji je i nosilac liste SDA za izbore u SO Gacko.

Naše navode potvrdio je i Esad Tanovićem, šef izbornog štaba SDA za Gacko i Istočnu Hercegovinu.

“Vrlo je važno odvojiti lokalnu politiku od one državne. Svjedoci smo stalnih suprotstavljenih visokih politika i koncepata na najvišem nivou no to ne bi smjelo negativno da utiče na obične životne probleme građana. Upravo suprotno. Zajednički rad svih zajednica i političkih snaga na lokalnom nivou, može samo poboljšati opštu klimu, harmonizirati i relaksirati odnose u cijeloj Bosni i Hercegovini” rekao je za navedeni portal šef izbornog štaba SDA za Gacko i Istočnu Hercegovinu Esad Tanović..

Tako je, po ko zna koji put, u praksi potvrđeno da SNSD i Milorad Dodik, jedno misle, drugo govore, a treće rade. Sve sa ciljem da se, po svaku cijenu, dočepaju vlasti. Ili je zadrže. U ovom sučaju da obore dugogodišnjeg SDS-ovo načelnika Gacka Milana Rdmilovića.

Izvori iz SNSD-a potvrdili su nam mogućnost da bi moglo biti još opština sa paktom između SNSD i SDA i na lokalu, jer im je Dodik dao odriješene ruke da rade bilo šta što ih može dovesti na vlast, ili održati u poziciji.

ISTOK

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.