Vučić: Izvinili mi se Putin i Lavrov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su mu se i predsednik i ministar spoljnih poslova Rusije izvinili zbog objave portparolke tog ministarstva Marije Zaharove.

Vučić je za RTS rekao da mu se predsednik Rusije Vladimir Putin i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov „nikad do sada nisu izvinjavali ni za šta, a sada obojica“.

„Putin mi je rekao da iza toga (objave Zaharove) ne stoji ruska država, a pogotovo ne on lično“, kazao je Vučić.

On je naveo da su odnosi Srbije i Rusije „veoma dobri“, da s Putinom ima „česte konsultacije“ i da je javnost „mogla da vidi koliko je poštovanje Rusije“ i prema njemu i prema Srbiji, posle „nesmotrenog posta Zaharove“.

Zaharova je u subotu na Fejsbuku objavila sliku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na niskoj stolici ispred velikog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, i uz sliku scene iz filma „Niske strasti“, u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu i visoko zadignute suknje na saslušanju u policiji.

„Ako su vas pozvali u Belu kuću, a stolicu postavili kao da ste na saslušanju, sedite kao na slici broj 2. Bez obzira ko ste. Verujte mi“, napisala je Zaharova.

Kasnije se izvinila zbog te objave i navela da je „pogrešno interpretirana“, aludirajući da je mislila na odnos SAD prema gostu.

Vučić: ‘Amerika odškrinula vrata prema nama i učestvovaće u brojnim projektima’

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da Bela kuća u prethodnih 30 godina „nije bila otvorena za Srbe“ i da su SAD sada, tokom njegove prošlonedeljne posete, „prvi put označile Srbiju kao važnog partnera i ukazale joj poštovanje“.

Govoreći o pregovorima Srbije i Kosova u Vašingtonu, Vučić je za RTS rekao da je Bela kuća „bila rezervisana za Albance i sve druge koji su bili protiv Srba“ u poslednjih 30 godina.

„Ovoga puta smo uspeli to da promenimo i da napravimo prostor za desetostruko i stostruko veće američke investicije u Srbiju. Sada je Amerika odškrinula vrata prema nama i učestvovaće u brojnim projektima“, rekao je Vučić.

On je kazao da pozicija Srbije koja je na evropskom putu „nije nimalo laka“ jer danas postoje najmanje četiri važna centra moći: EU, SAD, Kina i Rusija.

Izvor: Danas

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.