Vučić: Crna Gora nam je najbliža država, jer Republika Srpska nije država

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se Beograd truditi da gradi dobre odnose s Crnom Gorom i da će Podgorica u Srbiji „uvijek imati prijatelja i otvorena vrata“.

Vučić je za RTS rekao da je „vidio da se (pobjednici izbora u Crnoj Gori) nisu odlučili“ da za prvu inostranu posjetu izaberu Srbij prije „nego neke evropske zemlje“.

„Mogu da nas izaberu i kao šesti, sedmi ili 18. izbor, oni će za nas uvijek biti najvažniji. To je njihov izbor, kada budemo htjeli sretat ćemo se. Srbima u Crnoj Gori kažemo da ćemo biti uz njih, a građanima Srbije da ne očekuju da će (pobjednici crnogorskih izbora) da rade posao za Srbiju“, ukazao je Vučić.

On je poželio „sretan i uspješan rad svakome ko formira novu vladu u Crnoj Gori, predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću ili nekom drugom“.

„Želimo da imamo bliže odnose, Crna Gora nam je najbliža država, jer Republika Srpska nije država nego entitet u Bosni i Hercegovini. Trudit ćemo se da imamo dobre i uređene odnose, bolje ekonomske odnose, da približavamo kulturne veze“, obećao je Vučić.

Povodom potpisivanja u Podgorici koalicionog sporazuma o vladi tri do sada opozicione crnogorske liste, Vučić je kazao da „nije ni očekivao“ da će nova vlada povući priznanje Kosova ili donijeti odluku o izlasku iz NATO-a.

„Znao sam da su to prazne priče“, prokomentarisao je Vučić.

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.