Heroj sa Košara prosi u centru Kraljeva!

Dejan Pavlović, predstavio se kao ratni vojni veteran, koji već godinama prosi u centru Kraljeva, istakavši da je svoju mladost i udove, zauvek položio braneći otadžbinu na Košarama, 1999. godine.

Prema Dejanovim rečima, nakon što je u Sarajevu završio Vojnu školu, kao najbolji strelac, pozvan je da se priključi četi Crvenih beretki, što je, kaže, sa oduševljenjem prihvatio.

Sa sadašnjim primanjima, tvrdi, ne može da „izađe na kraj“, pa je kao vojni veteran, prinuđen da uzima tuđu milostinju. Ipak, veruje u bolje sutra i da će država prepoznati doprinos koji su mnogi mladići dali Srbiji.

Leutar.net Heroj sa Košara prosi u centru Kraljeva!
Dejan Pavlović, FOTO: Zebra.rs

– Ove godine punim 50 godina i stičem pravo na regularnu vojnu penziju. Od Vojske trenutno primam 21.000 dinara, od čega plaćam stan i potrepštine, koje se razlikuju od standarnih, s obzirom na moje stanje. Prema poslednjim podacima, 68 ratnih vojnih invalida je trajno oštećeno, u smislu da su ostali bez jednog ili oba ekstremiteta. Iskreno se nadam da će doći i za nas neki lepši dani, bar u finansijskom smislu i da će nam se isplatiti novac koji nam se godinama duguje – dodaje Dejan.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.