Izetbegović: Evo ja u ovih šest mjeseci živim od nekih 8000 KM sve skupa

Bakir Izetbegović gostovao je na N1. Na pitanje Amira Zukića da li “ima iko u porodici Izetbegović da nije zaposlen?” Izetbegović je odgovorio „pazite, mala je to porodica“.

„Ja sam dvije trećine svoje plaće dao narodu tokom korone, to niko ne radi od političara osim mene, dakle pet mjeseci. A onu trećinu dajem za kredit. Prema tome, znam ja kako živi narod. Evo ovih šest mjeseci živim sa nekih 8.000KM sve skupa. I nikad nisam primio visoku funkcionersku platu a da bar 1.000 KM nije išlo negdje“, odgovorio je predsjednik SDA i podpredsjedavajući Doma naroda BiH Bakir Izetbegovic na pitanje voditelja emisije Pressing na N1 „da li zna kako zivi narod“ .

No, Bakir Izetbegović nije pomenuo da živi u domaćinstvu sa suprugom Sebijom koja je drugi mandat direktorica UKCS, i njena primanja su daleko više od prosječne plate. Takođe, prema napisima medija, njegova supruga posjeduje torbu od Chanel od 4480 evra, cipele Chanel 750 dolara, maramu od 575 britanskih funti i tako dalje.

To je misaona imenica za stotine hiljada gladnih u BiH, a do zime će u BiH biti milion gladnih, prema projekcijama Svjetske banke, milion.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.