Srpska ide u reformu javnih preduzeća zbog MMF-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas video-linkom sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija o reformi javnih preduzeća, što je jedna od strukturnih reformi u narednom periodu za koje je Republika Srpska veoma zainteresovana

Reforma javnih preduzeća, osim reforme zdravstvenog sektora, biće jedna od najznačajnijih poluga novog programa sa Međunarodnim monetarnim fondom za koji je Republika Srpska već izrazila zainteresovanost, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U narednom periodu biće održan niz sastanaka na tehničkom nivou da bi bila sačinjena mapa puta za reformu javnih preduzeća u Republici Srpskoj, te identifikovane specifične oblasti za koje svaka od međunarodnih finansijskih institucija može pružiti pomoć.

Na sastanku je istaknut značaj usaglašavanja i koordinacije mjera koje će biti sprovedene u okviru ovog projekta i između različitih međunarodnih finansijskih institucija, koje će biti partneri Vladi Republike Srpske.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo zbog dosadašnje uspješne saradnje i izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i na reformama javnih preduzeća.

Premijer Republike Srpske je zahvalio međunarodnim finansijskim institucijama za dosadašnju pomoć na prevazilaženju situacije izazvane pojavom virusa korona koju je Republika Srpska usmjerila za podršku zdravstvenom sektoru i privredi.

Današnjem sastanku prisustvovala je i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

(Agencije)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.