Pripadnici SIPA-e uhapsiia majora VRS u Ugljeviku

Pripadnici Sipe jutros su u porodičnoj kući uhapsili majora bivše Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića. Hapšenje se desilo jutros u 5.30 časova u porodičnoj kući u Ugljeviku, saopšteno je iz lokalne Boračke organizacije.

Boračka organizacija Ugljevika osuđuje hapšenje uglednog građanina Ugljevika majora Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića koga su jutros u 5.30 časova u porodičnoj kući u Ugljevik uhapsili pripadnici SIPA.

-Osuđujemo hapšenje našeg saborca a posebno na tako gnusan način dolaženjem rano ujutru u porodičnu kuću i prepadanjem članova njegove porodice a radi se o licu starijeg doba koji ima 76 godina – rekao je predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković.

On je dodao da je Đurković radeći kao nastavnik, profesor i direktor škole izveo brojne generacije ugljevičkih učenika.

-Ratko svima nama u Ugljeviku služi za primjer. Prije ratnih sukoba bio je predjednik Skupštine opštine Ugljevik, i na mnogim drugim brojnim funkcijama koje je obavljao časno i odgovorno. Po početku odbrambenog rata odmah je stupio u Vojsku Republike Srpske gdje je sve svoje funkcije obavljao časno i pošteno boreći se za svoj narod i Republiku Srpsku a nama borcima služio za primjer čojstva i poštenja-rekao  je Marinković.

Ratko Đurković je predsjednik SUBNOR-a Ugljevika i čitav život bori se protiv fažizma, rasizma i ostalih pošasti i takav čovjek ne zaslužuje da bude hapšen i osumnjičen za bilo kakvu nečasnu radnju, navodi se u saopštenju.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.