Vukanović se obratio poslaniku SDA: Ogradite se od antisrpske histerije iz Sarajeva

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović zatražio je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske od poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) Senada Bratića da se ogradi od onoga što, kako je naveo, piše sramna sarajevska štampa povodom dešavanja u Crnoj Gori.

„Mi smo četnici ako branimo Ostrog. Sram vas bilo Bratiću, jer vi predstavljate stranku koja stoji iza ovoga. Prijete mojoj sestri da će je silovati ako uđe u Federaciju BiH. Kako biste se vi osjećali? Pljujete ruku koju smo vam pružili“, naveo je Vukanović.

On je ocijenio da su za Bratića i SDA poslanik PDP-a Draško Stanivuković i on „četnici, zato što su otišli u manastir“.

„Vi pobjedu dva Crnogorca i jednog Albanca nazivate pobjedom velikosrpskih nacionalista. Podržavate najvećeg dilera! Spremni ste da štitite posljednjeg komunističkog diktatora samo zato što vodi antisrpsku politiku. Čitavo Sarajevo se diglo da brani Đukanovića, a stavljate nama metu na čelo. Imam pravo da pomognem braći u Crnoj Gori, da branim manastir u kome sam kršten. S kim praviti mir u BiH, državu i pomirenje“, kazao je Vukanović.

On je kazao Bratiću da „sluša šta govore (Zdravko) Krivokapić i (Dritan) Abazović, dodavši da je to ono što opozicija u Narodnoj skupštini RS priča već tri godine.

Prema njegovim riječima, radi se o depolitizaciji, profesionalizaciji, borbi protiv kriminala.

„Kad branim džamije, onda sam dobar, a kad branim manastir Ostrog, u kome sam kršten, onda sam četnik. Stanivuković i ja smo otišli u Crnu Goru da pomognemo opoziciju jer smo istomišljenici“, naglasio je Vukanović.

Poslanik Senad Bratić uzvratio je da je Vukanović bezobrazno prekršio nekoliko članova Poslovnika Narodne skupštine RS.

Danas.RS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.