Građani Trebinja „građanima Trebinja“

Trebinjski korzo (Foto: Ж.М.)

Na adresu Leutara, stiglo je pismo građana Trebinja koje prenosimo u cjelosti:

Čudna grupa građana, koja se obično javlja kad treba pravdati ono što zdrav razum i logika ne mogu, ponovo se javila, a ovoga puta tema je „ministarstvo tuđih poslova“.

Otkad su to Trebinjci, Trebinje i Hercegovina tuđi? Vjerujemo da tako ova grupa i doživljava ove pojmove, jer takva grupa u sadejstvu sa raznim „ministrima“ (a gle čuda – nema nijednog iz cijele Hercegovine u Vladi RS) građane vara kao da su tuđi, kao da su neprijatelji, a ne njihovi sugrađani, njihove komšije, prijatelji, poznanici…

Hajde što skupa varaju i pokušavaju praviti lažnu sliku svega, od „uspjeha“, do budućih „uspjeha“ koji se samo u snovima mogu ostvariti. A kako se temperatura spušta i bliži jesen, sve im je teže zaspati.

Bolje bi im bilo da broje ovce, jer im brojanje sigurnih glasova sve slabije i slabije ide. To se osjeti u vazduhu kad se prođe kroz Trebinje.

Da svako obećanje onih koje podržavate i dižete u nebesa nahrani jedna gladna usta u Trebinju, Trebinje bi bilo poznato po švedskim stolovima na svakom koraku.

Ipak, Trebinje je poznato po velelepnim hacijendama, zatvorenom bazenu koji se godinama gradi, propušta vodu, ostaje bez krova, a usput „guta“ 20 miliona KM, po glasovima za 10 metara drva, po nepostojećim sportskim klubovima koji dobijaju hiljade KM od strane javnih preduzeća.

Je li to ona grupa građana koja je zahtjevala da se poveća cijena parkinga, pa smo tako postali poznati i po najskupljem parkingu u regionu, a i šire?

Je li to ona grupa građana od prije par večeri, kada među njih 20-ak istaknutijih građana jedan od njih, a ujedno i odbornik aktuelnog saziva doslovno kaže: „Ovo je skup interesa. Svi će dobiti obećano, samo treba da se strpe.“

Kako ta grupa građana nikad ne reaguje da se napravi pristojan magistralni put, dostojan 21. vijeka u Hercegovini?

Kako ne reaguje da se struja, voda i asfaltiran put nađu u selima oko Trebinja?

Kako ne reaguje na 2-3 hiljade sugrađana koji idu trbuhom za kruhom u Dubrovnik?

Šta ta grupa građana kaže na to da se, evo, dvije godine gradi objekat na pijaci (koji je ostao bez kamena)? A avionima se nadaju za godinu dana?!

Zna li ta grupa građana da autobuska stanica i dalje ne radi, baš zbog onih kojima se ti isti dive?

Zašto ta grupa građana ne stavi prst na čelo kad mijenja gume, kartere i amortizere vozeći se putevima Hercegovine?

Zašto ne reaguje da se bilo šta od značajnije medicinske opreme uloži u trebinjsku bolnicu?

Smije li upitati ta grupa zašto studentima kasne stipendije?

Smije li se pojaviti ta grupa građana na protestima boraca?

Čini nam se da postoji jedno dugme na koje se ta „grupa građana“ pali. Zato i reaguje isključivo na Nebojšu Vukanovića, jer su očigledno oni koji pritiskaju to dugme otkriveni u raznim prljavim radnjama od strane tog istog Nebojše Vukanovića.

Strah životu obraz kalja često. A u strahu su velike oči. Po njima je lako raspoznati ko je dio te „grupe građana“, jer oči su ogledalo duše.

2 KOmentara

    • Hm, ne mislim da je tačno tako mislim da je dosta bliže istini ono „nije Slobo kriv mi smo govna“. Prvo ne radi se o jednoj grupi građana nego o više grupa građana što je već problematično jer otkud u tako malom gradiću toliko moralnih gromada?? Možda griješim ali kad sam pročitao članak prvo što mi je palo na pamet je SNSD ali ne vidim bitne razlike između SNSD, SDS, PDP….. ukratko svih osim Vukana a on sam bez naše podrške je slamka među vihorove. O SNSD ne vrijedi trošiti riječi sve su sami rekli o sebi bolje od ikakvog novinara ali mi se gadi i ono „SDS ima moralnu obavezu prema svojim glasačima da ima kandidata za načelnika“ O moralu stranka koja je haračila gore od ovih, čijih je pola bivših članova papkari i još sa kandidatom koji je pasivni saučesnik u uništavanju Novoteksa, IAT, Luča, Metalca………………………………………………………………
      ?? Ne kažem ja da je on ukrao i jednu burgiju ali je činjenica da su on i zet bili istaknuti članovi SDS dok su njihove partijske kolege zatirale trebinjsku privredu i da riječi nisu progovorili ili bar nisam čuo. E sad da belaj bude veći ni ovih nekoliko ekipa nisu najgori jer je većina nas gora od njih. Lopova svuđe ima i u Njemačkoj bi ih možda bilo i više nego kod nas da Nijemci praštaju lopovluk kao mi i njihovo je pravo da iskoriste šansu koju smo im MI pružili da obezbjede i deveto kljeno a upitaju li se ovi što glasaju za njih zašto?? Neki dan mi se lik koji je zajedno sa širom porodicom glasao za njih (sestra na listi, žena na državnim jaslama pod ugovorom, on u firmi istaknutog sektaša) požali na težak posao, malu platu , lopovluk………. a meni nebi jasno jel ozbiljan ili se zajebava, njemu koji decenijama glasa za svaku vlast loše a meni koji ni dana radnog staža u RS nemam i kao borac radim u DU i nikad nisam glasao za vlast je valjda dobro??? Ne kontam je li lik budala, fukara ili oboje jer je očigledno da ne vidi dalje od nosa ili je pokvaren do srži a takvih je puno Trebinje i to je najveći problem za nas normalne jer po zakonima fizike čovjeku koji ne vidi dalje od nosa ne možeš ništa objasniti ako ga ne tresneš po nosu a fukaru moš prejebati jedino ako budeš veća fukara od njega a onda smo u grdnom problemu. Jedan poznanik mi nedavno reče „Ja i moja porodica glasamo za Vukana ali mislim da će pobijediti ovi jer ovaj narod zaslužuje baš ovu vlast“ i ja ću isto za Vukana i nadam se da će postati bitan faktor u Tb ako ne vlast i za Iliju pa ako pobijedi biće makar za dlaku bolje jer kao što rekoh za razliku od ovih ne mislim da je ukro ni burgiju a ako izgubi biće to kraj SDS u Trebinju a i brže ćemo do dna što opet nije loša kombinacija možda čak i bolja nego da pobijedi

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.