Uskoro počinje DPS-ov kontramiting u Podgorici

Na ulicama Podgorice je počelo okupljanje građana, koji nose crnogorske državne zastave, a glavno mjesto večerašnjeg okupljanja, koje su najavile kako sebe nazivaju crnogorske patriotske organizacije, Trg nezavisnosti, još uvijek nije popunjen.

Okupljanje je zakazano za 19 časova, a najavile su ga, kako sebe nazivaju crnogorske patriotske organizacije, bez navođenja nijednog imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

Primjetno je prisustvo policije u civilu i uniformama.

Na Trgu je više desetina građana, a veći broj njih je u lokalima u Njegoševoj ulici. 

„Vijestima“ iz Uprave policije danima ne odgovaraju na pitanje da li je skup u Podgorici prijavljen.

Takođe nije odgovoreno na pitanje da li je odobren i ko je prijavio skup.

„Vijestima“ nije odgovoreno ni da li će policija, eventualno, kako su to uradili prije dvije sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu.

Tada je saopšteno da su to uradili zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Organizatori skupa, kako sebe nazivaju, crnogorske patriotske organizacije, poručile su da će se na večerašnjem skupu vidjeti „gospodska, patriotska, evropska Crna Gora“.

Leutar.net Uskoro počinje DPS-ov kontramiting u Podgorici

DPS je ranije sa svojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama najavljivao događaj, ali su pojasnili da nisu organizatori.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) ograničena na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Policija je 23. avgusta blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

(Vijesti)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.