Defile oldtajmera u Bileći

Bilećani su danas imali priliku da pogledaju defile oldtajmera, ali i da se na više lokacija fotografišu u najstarijim primjercima automobila. Vozači oldtajmera ističu da su u Bileću došli da iskažu čast njihovom velikom prijatelju, našem sugrađaninu Mitru Skočajiću.
Mitar koji vozi opela iz 1958. godine kaže da mu je velika čast što je danas u Bileći ugostio prijatelje iz raznih krajeva.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

„Pisao sam koliko novca ulažem u automobil, ali sam prestao jer je to veoma skupo zadovoljstvo. Izuzetno mi je drago što je ovo druženje organizovano danas u Bileći, jer ja uvijek ističem da su vozači oldtajmera najbolji ljudi“,kaže Mitar Skočajić.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

Petar Antonijević iz Užica došao je u Bileću samo da pozdravi dugogodišnjeg prijatelja i da uživa u ljepotama našeg kraja.

„Prošle godine smo vozili rutu dugu 1.200 kilometara i uvijerili se da naši automobili idu brzo. Gdje god da idemo privučemo više pažnje nego lijepa djevojka, za nama se svi okreću“, kaže Antonijević.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

Oldtajmersku ekipu čine klubovi iz Mostara, Imotskog i Splita, kao i Oldtajmer klub „Ero“. Prošle godine pojedini članovi ovih klubova prešli su preko 6.000 kilometara, obilazeći Srbiju, Hrvatsku, Albaniju, Federaciju BiH i Republiku Srpsku.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

„Svako kaže da je za oldtajmere potreban novac, ali je ovdje ljubav na prvom mjestu. Spaja nas ljubav prema automobilima, spaja nas kultura druženja koja kod nas prevazilazi sve granice. Naš najveći ambasador je Mitar Skočajić čiji automobil je naša najveća karika“, kaže predsjednik Oldtajmer kluba „Mostar“ Zdravko Vidović.

U Bileći su danas posebnu pažnju privlačili primjerci mercedesa.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

„U mercedesa sam se zaljubio još kao dječak. Mi u Imotskom pravimo i spomenik mercedesu, da se zahvalimo za sve njegove dobrobiti. Danas sam došao u Bileću da se zahvalim Mitru koji je gost na svim našim skupovima“, kaže Ivan Topić, predsjednik Oldtajmer kluba „Imotski“.

Osamdesetšestogodišnji Mile Kelava iz Širokog vozi mercedesa koji je od supruge dobio 1983. godine.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

„Supruga mi je ovaj automobil kupila na poklon i od tada ga vozimo širom Evrope, do Italije, Francuske i Njemačke. Te godine kada mi ga je kupila za novac koji je potrošila mogli smo i kuću kupiti. Danas ne postoji novac za koji bih ga prodao“, kaže Kelava.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

Nakon defilea uslijedilo je druženje učesnika u restoranu „Jezero“, gdje je dogovorena saradnja Oldtajmer kluba „Mostar“ i opštine Bileća.
Na druženju su razmijenjeni pokloni, Bileća je na dar dobila simboličan ključ Oldtajmer kluba „Mostar“ koji predstavlja grad na Neretvi pred Uneskom, dok su predstavnici naše opštine klubu iz Mostara uručili jaje od kamena, rad našeg sugrađanina Dragiše Svorcana. Prema riječima predstavnika opštine, jaje je simbol života i rađanja nove saradnje koja najavljuje smotru oldtajmera u Bileći već 2021. godine.

Leutar.net Defile oldtajmera u Bileći

Oltajmerom se smatra svaki automobil stariji od 30 godina, ali kako kažu organizatori današnjeg skupa ulicama Bileće prošli su primjerci stariji i od 50 godina.

Izvor: Radio Bileća

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.