Baka Mirka jedva preživljava, prodali joj navlaku od 2.000 KM

Osamdesetjednogodišnja baka Mirka iz sela Donja Gorevnica kod Čačka, sa mesečnim primanjima od oko 200 KM (11.000 din), dugoročno je ostala bez trećine svoje penzije, jer je kasno shvatila da navlaku za dušek ipak nije dobila na poklon, već kupila. I to za paprenih 120 hiljada dinara.

“Načisto su me sahranili, da ja mogu ni da živim”, započinje svoju priču za jutarnji program “Probudi se” na Nova S televiziji baka Mirka Stanišić.

Više gladna, nego sita. Slabo pokretna baka iz sela Donja Gorevnica, živi u staroj kući bez tekuće vode, kupatila, kuhinje, sa poljoprivrednom penzijom nedovoljnom da pokrije najoosnovnije životne potrebe. Iako je težak socijalni slučaj, našla se u ciljnoj grupi prodavaca kompanije “Lupo Group”, koji su novembra prošle godine ovoj baki prodali skupocenu navlaku za dušek sa masažerom.

Kako navodi Mirka, ona je mislila da se radi o pomoći.

“Meni su javili da će dođu u obilazak, da obiđu penzionere i da im učine šta im treba. Oni su došli noću, bili su veoma ljubazni. Mislila sam da dolaze da mi pomognu kao penzioneru i zato što nemam. Nijednog momenta ja nisam znala da će oni meni da oduzimaju od penzije”, kaže baka Mirka.

Od penzije koja iznosi 11 hiljada dinara, ovoj baki se oduzima četiri hiljade i to u periodu od 30 meseci. Baka Mirka tvrdi da je to shvatila tek kad je primila narednu penziju, a kad je prošao zakonski rok od 14 dana kad roba može da se vrati prodavcu.

Televizja Nova S je postavila pitanje kompaniji “Lupo Group” o etičnosti ove prodaje, a oni su odgovorili da je baka Mirka bila svesna šta kupuje.

“Prilikom prodaje bila je svesna i orijentisana i vrlo raspoložena za razgovor, budući da živi sama. Definicija socijalnog slučaja je širok pojam, a roba iz našeg prodajnog asortimana je dostupna svima, upravo iz razloga što omogućena kupovina na veliki broj rata”, poručuju iz ove firme.

Međutim, veliki broj rata za baka Mirku ne predstavlja olakšanje.

“Ne bih uzela. Iako sam ja ‘glupa’, ‘luda’ i bolesna, to ni u ludilu ne bih uradila. Znam da ne bi mogla da živim ako mi oduzmu  od penzije”, kazala je baka Mirka.

Izvor: NovaS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.