Britanski Jet2 ukida ČETIRI LINIJE PREMA DUBROVNIKU

Britanska aviokompanija fokusirana na leisure putnike obustavlja promet na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj. Rezultat je to uvedenih restriktivnih mjera za putnike koji iz Hrvatske dolaze u Veliku Britaniju, što je za posljedicu imalo značajan pad potražnje, objavio je portal Croatian Aviation.

Jet2 je u prvoj polovici srpnja pokrenuo čak 12 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, iz brojnih britanskih zračnih luka prema Puli, Splitu i Dubrovniku, gotovo odmah nakon ukidanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji. Kompanija se vratila na hrvatsko tržište, no sa značajno manjim brojem linija i tjednih letova u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, prilagođavajući tako svoju ponudu i kapacitete trenutnoj potražnji.

Jet2 je u priopćenju naveo razloge otkazivanja, a uz letove prema Hrvatskoj, kompanija obustavlja promet i prema Španjolskoj: „Zbog globalne pandemije i smanjene potražnje, kao i zbog mjera uvedenih za putnike koji u Veliku Britaniju dolaze iz Hrvatske, donijeli smo odluku o otkazivanju svih letova i turističkih aranžmana za ostatak ove ljetne sezone. Naš zadnji let iz Hrvatske u ovoj godini bit će u nedjelju, 6. rujna.“

Kompanija će tako ove nedjelje odraditi posljednje letove prema i iz Hrvatske te prestati prometovati na čak 12 redovnih linija prema Dubrovniku, Splitu i Puli:

Birmingham – Dubrovnik,

London Stansted – Dubrovnik,

Manchester – Dubrovnik,

Newcastle – Dubrovnik,

Birmingham – Split,

East Midlands – Split,

Leeds – Split,

London Stansted – Split,

Manchester – Split,

Birmingham – Pula,

Leeds – Pula,

Manchester – Pula.

Nakon što je letove i turističke aranžmane za ovu ljetnu sezonu u potpunosti otkazao britanski TUI, Jet2 je bio jedini koji je nudio britanskim turistima pakete za odmor u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Kako doznaju s Croatia Aviationa, kompanija je na linijama koje su prometovale prema Hrvatskoj ostvarila prosječni Load Factor (popunjenost putničke kabine) manji od 40% što se ne može smatrati zadovoljavajućim.

Jet2 planira povratak u Hrvatsku u proljeće 2021. godine, no to će svakako ovisiti o pandemiji i restriktivnim mjerama.

Izvor: Dubrovački dnevnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.