Propast jednog od najvećih evropskih bordela: “Došli smo do bankrota, zabranili su nam da radimo zbog korone…”

Jedna od najvećih javnih kuća u Evropi podnijela je zahtjev za bankrot, nakon mjera njemačke vlade u borbi protiv koronavirusa, piše BBC.

“Pasha” na 10 spratova je čuveni bordel u Kelnu. “Došli smo do kraja”, rekao je direktor tog bordela lokalnom listu Eskpres.

Od izbijanja epidemije koronavirusa, prostitucija u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija je zabranjena. A u bordelu “Pasha” radi oko 120 prostitutki, dok još 60 ljudi radi kao osoblje, kuvari i frizeri.

Direktor “Pashe” kritikovao je njemačke vlasti zbog postupanja tokom pandemije, posebno zato što nisu jasno rekli kada će moći da nastave sa poslom. Vlasti su im svake dvije nedjelje govorile kako još ne mogu da otvore bordel i nastave sa radom.

‘Ne možemo tako da planiramo posao. Možda bismo uspjeli da spriječimo bankrot uz pomoć banaka, da nam je rečeno da bi posao mogao ponovo da bude pokrenut tokom iduće godine’, rekao je i dodao da su i tokom pandemije mnogi i dalje koristili usluge prostitucije, a da se pritom porezi nisu plaćali.

“Pasha” je 2006. godine dospjela na naslovnice kada je grupa muslimana prijetila nasiljem zbog oglasa na zgradi tog bordela na kom su se nalazile zastave 32 zemlje koje se takmiče na Mundijalu te godine, uključujući Iran i Saudijsku Arabiju, pored polugole žene.

Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.