„Organizovano ćemo čuvati imovinu Islamske zajednice u Pljevljima“

Ako smo uspjeli da odbranimo pravoslavne svetinje u Crnoj Gori od bjesomučnih napada bivšeg Đukanovićevog režima, isto tako nećemo dozvoliti da isti režim, u svojim posljednjim satima na vlasti, pokuša zavaditi braću komšije i prijatelje“,navodi se u saopštenju.

Ovim putem informišemo sve građane Pljevalja, naše komšije i prijatelje islamske vjeroispovijesti, da će predstavnici, aktivisti i simpatizeri Demokrata danonoćno motriti i organizovati čuvanje Husein pašine džamije, objekata Islamske zajednice kao i svih ostalih svetinja naših sugrađana islamske vjeroispovijesti u Pljevljima, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata iz Pljevalja.

Iz ovog odbora navode da odlazeći režim u Pljevljima već treći dan pokušava da izazove vjersku i nacionalnu netrpeljivost i da napravi razdor među komšijama i prijateljima.

„Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje svaki napad na političke i vjerske predstavnike, kao i na objekte političkih partija i vjerskih zajednica. Nakon što su politički nokautirani u Pljevljima, kao i u cijeloj Crnoj Gori, hvatajući se za slamku spasa, mračni umovi iz najtamnijih kuloara UDBE pišu uvrjedljive grafite po Pljevljima, lome stakla političkih organizacija i Islamske vjerske zajednice, ne bi li u haosu koji žele da izazovu, ušićarili još koji dan na vlasti“, kazali su iz OO Demokrate Pljevlja.

Poručuju da neće dozvoliti da režim „u posljednjim satima na vlasti“ zavadi ljude.

„Ako smo uspjeli da odbranimo pravoslavne svetinje u Crnoj Gori od bjesomučnih napada bivšeg Đukanovićevog režima, isto tako nećemo dozvoliti da isti režim, u svojim posljednjim satima na vlasti, pokuša zavaditi braću komšije i prijatelje.

Snažno ćemo se, na miran, demokratski, pomiriteljski način suočiti sa svim režiskim satrapima koji pokušavaju da stvore haos, a samo zbog par dana više na vlasti“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.