25 mrtvih osoba se prijavilo za izbore u BiH

Prijave koje se odbijaju i one koje imaju određene specifičnosti da se dodatno provjeri da li su validne i ima li nepravilnosti

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sutra organizuje žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

Žrijebanje će biti javno, a zbog epidemiološke situacije emitovaće se uživo na web stranici ove institucije. Inače, rok za podnošenje prijava birača koji glasaju izvan BiH istekao je u ponoć 1. septembra – piše N1.

U Centralnu izbornu komisiju pristigle su i posljednje prijave birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine.

Nepravilnosti ima, kaže predsjednik Komisije Željko Bakalar, ali koliko – tek će se znati po okončanju provjera i dodatnih kontrola nakon čega će biti donesena odluka o zaključenju Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH.

„Prijave koje se odbijaju i one koje imaju određene specifičnosti da se dodatno provjeri da li su validne i ima li nepravilnosti. Određene nepravilnosti smo već zapazili – imamo 25 prijava za glasanje van Bosne i Hercegovine od osoba za koje smo utvrdili da su umrle. Veći dio materijala već smo poslali Tužiteljstvu“, ističe Bakalar.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.