Priznaje napad na novinara za ovu kaznu zatvora

– Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je 26. avgusta 2018. godine pokušao ubiti novinara RTV BN i portala “gerila.info” Vladimira Kovačevića (38), želi da prizna krivicu i sa Okružnim tužilaštvom zaključi sporazum na osnovu kojeg bi bio osuđen na dvije godine zatvora, saznaje “Glas Srpske”.

Dukić se juče nije pojavio u Okružnom sudu u Banjaluci na nastavku suđenja jer je bolestan. Tužilac Tatjana Ninković je spomenula da postoji mogućnost sporazuma, dok je njegov branilac Nebojša Pantić kazao da je to želja optuženog.

Međutim, njih dvoje u sudu to nisu detaljno obrazlagali, jer ih je predsjednik sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević prekinuo rekavši da je suđenje odgođeno zbog bolesti optuženog.

Izvor blizak pravosuđu Glasu Srpske je kazao da Dukićev prijedlog nije naišao na dobar odgovor tužilaštva.

– Postupajućem tužiocu ne pada na pamet da potpiše takav sporazum jer smatra da je kazna preblaga. Njegov saučesnik u zločinu, bokser Marko Čolić (33) iz Banjaluke, već je za taj brutalni napad pravosnažno osuđen na pet godina robije. Zato postupajući tužilac smatra da prijedlog Dukića da dobije dvije godine nije adekvatan. Osim toga, ne treba zaboraviti da je Dukić duže vrijeme bio u bjekstvu, prije nego što se predao, što je svakako još jedan razlog za veću kaznu – kazao je izvor “Glasa Srpske” blizak pravosuđu.

Prema njegovim riječima, osim zahtjeva za sporazumno priznanje, Dukić je nedavno tražio da mu u pritvor u Kazneno-popravni zavod u Banjaluci dođe sveštenik.

– Ne znam da li je sud o tom zahtjevu odlučivao i da li je sveštenik već dolazio. Ne znamo zašto je to tražio – tvrdi taj izvor.

Kako prenosi Glas Srpske, branilac Dukića, advokat  Nebojša Pantić, nije želio ništa detaljnije da kaže o ovom slučaju i samo je kratko rekao da ništa ne pregovaraju.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.