Kako se Bill Gould zaljubio u srpsku rakiju i odlučio da napravi “Yebiga”?

Basista benda Faith No More, proizvodi svoju rakiju pod nazivom “Yebiga”.

Budući da je bend obišao svijet na svojim turnejama, između ostalog i Balkan, Bilija je jako zainteresovala kultura sa ovog podneblja, kao i ostale članove, sjetimo se samo da je pjevač grupe Majk Paton otpjevao „Ajde Jano“ na Egzitu.

“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija.

U toj oblasti se pravila vijekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju; i ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima.

Na Balkan sam dolazio sigurno 30-40 puta. Išao sam na turneje sa bendom, boravio u kućama naših fanova, spavao na podovima. I svi su imali neku dedinu rakiju.“

Inspiraciju za ime, kako tvrdi, Bill nije našao u psovci što bi se moglo pretpostaviti, već u rečenici koja se u Srbiji i na Balkanu koristi u onom specifičnom trenutku kada Vam je suviše dobro da bi pošli nekuda kuda ste planirali samo koji minut ranije. Dakle, ništa više nije toliko važno, nema žurbe ni nervoze, jer ispred sebe, na stolu, u ruci, imam… Rakiju!

Leutar.net Kako se Bill Gould zaljubio u srpsku rakiju i odlučio da napravi “Yebiga”?

Billy Gould

Izvor: Radioaktivni komarac

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.