Nevjerovatne fotografije iz Wuhana: Mladi u akva parku, bez maski i mjera

Hiljade mladih Kineza preplavilo je tokom vikenda akva park u centralnom kineskom gradu Wuhanu, gdje je prošle godine buknula zaraza korona virusom, „žedni“ zabave, pošto se život u tom gradu polako vraća u normalu, prenosi agencija AFP.

Popularni vuhanski akva park bio je ispunjen veselim mladim ljudima u kupaćim kostimima, koji su „đuskali“ uz elektronsku muziku, mnogi u malim gumenim čamcima ili prosto plivajući.

Vuhanski akva park otvoren je ponovo u junu, u sklopu postepenog otvaranja tog dana poslije 76-dnevnog karantina i strogih mjera, kako bi stali na put virusu.

Leutar.net Nevjerovatne fotografije iz Wuhana: Mladi u akva parku, bez maski i mjera

Akva park, koji je, prema pisanju lokalnih medija, popunio polovinu uobičajenog kapaciteta, ponudio je i 50 posto popusta za žene.

Prvi poznati slučajevi COVID-19 zabilježeni su prošle godine u Wuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na cijeli svijet, usmrtivši, prema stranici worldometers.info, 775.000 ljudi. Zaraženo je skoro 22 miliona osoba. Zbog zatvaranja, nisu samo ugrožene nacionalne ekonomije, već i svjetska.

U Wuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Wuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih stranica na svojoj teritoriji.

Kina je u velikoj mjeri obuzdala epidemiju korona virusa, ali povremena žarišta i ozbiljne ljetnje poplave i dalje veoma ugrožavaju njenu ekonomiju.

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.