GRAD PUN TURISTA, A TRGOVCI KUKAJU Koja je nevolja zadesila Trebinje

Trebinje je ovih dana, kao malo koji grad u regionu, pun turista. Turistički kapaciteti su popunjeni sa više od 90 odsto, ali zbog toga nisu baš svi u Trebinju zadovoljni.

Zahvaljujući, između ostalog, turističkim vaučerima, ali i činjenici da je građanima Srpske, zbog problema s korona virusom, otežan odlazak na more, daleko najbrojniji su domaći turisti. I dok hotelijeri i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, trgovci tvrde da su ove godine na gubitku.

Naime, zbog barijera na granicama u Trebinje ne dolaze uvijek rado viđeni gosti iz Dubrovnika, Herceg Novog i drugih gradova u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Oni već godinama Hercegovinu dolaze u šoping. Kupuju hranu, sredstva za higijenu, čak i odjeću, obuću i male aparate za domaćinstvo, jer je sve to u Trebinju, odnosno u BiH, daleko jeftinije nego susjednim zemljama.

– Oni ovdje nakupuju pune gepeke robe, a pošto imaju pravo na povrat PDV to im je dovoljno da nakon šopinga naspu gorivo u automobil i počaste se ručkom. Nažalost, zbog ove situacije s korona virusom, ove godine tih šoping turista nema, čak ni vikendom, pa je promet u trgovinama znatno opao – kaže Nedeljka Ilijić, direktorka UG „Oaza“ iz Trebinja.

Dodaje da se nedolazak šoping turista iz Hrvatske i Crne Gore najviše odrazio na rad tržnih centara.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.