Ništa nije vječno – izmišljena priča

Poštovani čitaoci, nažalost priča da „Ništa nije vječno“ u kojoj piše da je Arnold Schwarzenegger objavio fotografiju sa tekstom u kojem piše da kako se sve mijenja otkako je prestao da bude guverner, nije tačna.

Fact-checkeri s portala Snopes i Africa Check utvrdili su da je fotografija autentična, no priča koja se uz nju dijeli potpuno je izmišljena.

Poznati glumac Arnold Schwarzenegger objavio je fotografiju kako spava na ulici ispod svoje bronzane statue i tužno napisao: „kako su se vremena promijenila.“ – ovo nije tačno.

Originalna objava

Naime, Schwarzenegger je fotografiju objavio na Instagramu 15. januara 2016. godine, s popratnim tekstom “Kako su se vremena promijenila”. U to je vrijeme bio u Ohiju, snimajući film 478, kako je izvijestio portal E-online. Originalni tekst koji je pratio objavu fotografije na Schwarzeneggerovom Instagramu možete vidjeti niže.

Leutar.net Ništa nije vječno - izmišljena priča

Također, Schwarzeneggerov kip se ne nalazi pred hotelom, nego pred kongresnim centrom Greater Columbus Convention Center u Columbusu.

Kip je otkriven 2012. godine te se dvije godine nalazio ispred veteranskog centra Franklin County Veterans Memorial, nakon čega je premješten na trenutačnu lokaciju.

Izvor: Faktograf.hr

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.