Kačavenda zbog korone u teškom stanju prebačen u Beograd

Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i usled zdravstvenih komplikacija, upućen je na lečenje u Beograd, saznaje Nova.rs.

Kako navode izvori našeg portala, vladika Kačavenda je zbog zdravstvenih komplikacija morao da bude prebačen na lečenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane.

“On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora”, navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Podsetimo, ranije je na koronavirus pozitvan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji vernike pozivao da u što većem broju posjećuju hramove

Srpska javnost još uvek se živo seća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloletnih dečaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podneo ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

Naime, 2013. godine u javnosti su procurela četiri audio-snimka razgovora između jednog mladića i sveštenika, koji je, navodno, za vladiku Vasilija Kačavendu podvodio dečake. U nekoliko telefonskih razgovora, sveštenik je ubeđivao mladića da se vidi s vladikom i ugovarao susret u jednom hotelu. Na poslednjem snimku čuje se i Kačavenda, koji kaže da mu je drago što je mladiću bilo “ekstra”. Međutim, vladika je tada tvrdio da mu je gej afera nameštena.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.