Tijana Dapčević: Ne bavimo se umjetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir

Nakon Nine Badrić koja je apelovala na hrvatsku vladu da što prije definiše način na koji bi i muzičari u vremenu pandemije mogli privređivati, istim povodom oglasila se i pjevačica Tijana Dapčević. Jedan od komentara na Ninin video bio je da dođe u okolinu Bjelovara da kopa krompir, na što se nadovezala i Dapčević.

„Krompir. I, šta sad?⁣ Nije me mrzilo, skrolovala sam do 21. avgusta 2012. godine, samo da bih našla ovu fotku.⁣ Ne bavimo se umjetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir ili da ne isprljamo ruke i haljinu, nego zato što to volimo“, započela je pjevačica.⁣

Poručila je i kako njen život bez muzike ne bi imao smisao.

„Ni na jedan svoj koncert nisam otišla sa stavom ‘aj da završim ovo, pa da idem’. Nisam ja došla ništa da završim, nego da započnem žurku. Da vidim svaku vašu reakciju, da pjevamo zajedno. Posao mi je da vama bude lijepo ta dva sata. Kad je vama lijepo, ja dobijam energiju kojom bih mogla da pomjerim planetu, eto tako se osjećam“, kazala je.⁣

Voli, dodajem, i sve one dijelove svog posla koje publika ne vidi.⁣

„Važno je da svi izaberu da rade u životu ono što rade najbolje.⁣ Važno je da poštujete i automehaničara, zubara, vodoinstalatera, poljoprivrednika, kasirku i slično, zato što je svaki posao važan za društvo. I umjetnost je važna, vjerujte da bi svijet izgledao mnogo drugačije da nema muzike, filma, knjiga, slika, fotografije…⁣“, napisala je Tijana.

Važno je, napominje, da se poštuje svaki posao kojim je neko odlučio da se bavi.

„Niko vas ne sprečava da se bavite muzikom, što se i vidi po tome šta je u trendingu, niko vas ne sprečava da budete na televiziji, imate puno pravo da radite šta god hoćete, samo je šteta da to pravo iskoristite da okopavate tuđe živote i sijete zavist i likovanje nad time što neko zbog trenutne situacije nema posla.⁣ Svi smo na istoj planeti, svi smo u istoj situaciji, zaista nema potrebe dodavati nove viruse u društvo, mislim da nam je ovaj trenutni sasvim dovoljan“, jasna je Dapčević.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.