Huk sirena i vatra koja i dalje bukti: U Bejrutu dvocifren broj mrtvih, na stotine povrijeđenih

Najmanje 10 osoba je poginulo, a veliki broj ljudi je povrijeđen u strahovitoj eksploziji, danas u blizini centra Bejruta.

Eksplozija je izazvala rušenje balkona na zgradama, razbijanje prozora u kućama i drugu materijalni štetu, uz ogroman oblak prašine i dima nalik atomskoj pečurci.

Eksplozija se dogodila u gradskoj luci, gdje se nalaze i magacini u kojima je eksploziv, izvijestila je libanska državna novinska agencija NNA i dva bezbjednosna izvora.

Prema navodima trećeg bezbjednosnog izvora, u tom području se nalaze i uskladištene hemikalije, prenio je Rojters. Najmanje 10 beživotnih tijela prebačeno je u bolnice, izjavio je bezbjednosni i medicinski izvor Rojtersu. Za sada se ne zna šta je izazvalo eksploziju niti koja vrsta eksploziva se nalazi u skladištima.

Guverner luke u Bejrutu rekao je za Skaj njuz da je tim vatrogasaca koji se nalazio na licu mjesta nestao poslije eksplozije.

Na stotine ljudi, povrijeđenih danas u strahovitoj eksploziji u bejrutskoj luci, odvedene su u bolnice, ali mnogi su ostali zarobljeni u kućama koje su oštećene u eksploziji, izjavio je šef libanskog Crvenog krsta Džordž Ketaneh.

Ketaneh je lokalnim medijima rekao da se još ne zna tačan broj povrikeđenih, jer su mnogi od njih zarobljeni ispod ruševina kuća u području gdje je došlo do eksplozije.

Libanska televizija LBCI prenijela je informaciju iz Hotel Dieu bolnice u Bejrutu da zbrinjavaju više od 500 povrijeđenih i da nisu u stanju da prime još ljudi. Pojedine ljude spasavaju čamcima, prenio je Rojters. Desetinama povrijđenih su neophodne operacije, pa bolnica apeluje da se da krv.

B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.