Željko Mitrović došao tragom hercegovačkih piramida

Željko Mitrović će raditi arheološka istraživanja hercegovačkih piramida.

Bosanska piramida Semira Osmanagića već više od deset godina privlači veliki broj turista, pa po uzoru na te piramide Mitrović planira iskopati naše, da i mi privučemo još više turista.

Prema preliminarnim istraživanjima Trebinje je prepuno piramida, skoro svako drugo brdo je ustvari jedna piramida. Iz pouzdanih izvora saznajemo da će uskoro početi iskopavanja prve u nizu piramida, jedne od najvećih, a ujedno je i najbliže centru grada.

To je Piramida Sunca, i ona je prva takve vrste u Hercegovini, dok će Piramidu Mjeseca (brdo iznad Todorića) istraživati u sljedećem periodu.

Preliminarna istraživanja su počela 14. februara 2016. godine. Teorija da su ovdje piramide je prihvaćena od strane mnogih domaćih, a i stranih stručnjaka u oblastima istorije i arheologije.

Leutar.net Željko Mitrović došao tragom hercegovačkih piramida
Piramida Sunca

Južna osnovica na potezu Mostaći – Zasad, a zapadna Zasad – Gornja Rupjela, nam dokazuje da su prvi stanovnici Trebinja iz Trebinjske šume, a ne sa Zubaca, kao što su neki teoretičari prije tvrdili.

Na vrhu piramide je izmjerena određena količina energije u vidu kosmičkog talasa usmjerenog ka sazvježđu Veliki Pas i njenoj centralnoj zvijezdi Sirijus. I sada ponekad se pojave u ljetnim danima kosmička svjetla koja prekrivaju grad.

Leutar.net Željko Mitrović došao tragom hercegovačkih piramida
Noćni zraci

Prvi u nizu tunela koji smo istražili pokazuje da postoji kanal od Rupjela do Mostaća, dok drugi povezuje Piramidu Sunca u Rupjelima sa Piramidom Mjeseca u Todorićima.

Leutar.net Željko Mitrović došao tragom hercegovačkih piramida
Piramide Sunca i Mjeseca

Naime, Ramzes Prvi Izrupjela vladar Rupjela ja dao da se iskopa ovaj kanal, da bi se sastajao sa ljubavnicom (Ramzes Prvi Izrupjela je bio ženjen), kćerkom vladara Todorkamona Prvog Iztodorića, vladara cijelih Todorića i Pridvoraca. Tačno na polovini tunela nalazi se monolit dimenzija 2.30 x 2.10 na kome su, prema predanju, ovo dvoje vodili ljubav. Kao dokaz za to uzećemo dva mala poluloptasta udubljenja na monolitu koja su sužila za bolje pozicioniranje Ramzesove djevojke.

Leutar.net Željko Mitrović došao tragom hercegovačkih piramida
Monolitu blizini Todorića

U prilog činjenici da je ova ideja odlična, ide i podatak da se na teritoriji Trebinja nalazi još mnoštvo piramida (Gorička piramida Pravca ili Piramida Krstami, podzemna Turmentsko – Grabska piramida Aerodroma, Polička i Gučinska piramida Obilaznice…), čije se revitalizacije mogu očekivati u narednim decenijama.

Leutar.net Željko Mitrović došao tragom hercegovačkih piramida
Trebinje 2039.

Leutar:Net

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži)

2 KOmentara

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.