PROSLAVA POBJEDE NAD KORONOM ODLOŽENA ZBOG KORONE

BEOGRAD, 1. avgust 2020, (Njuz) – Vlada Srbije čestitala je danas građanima veliku pobedu nad koronom i obavestila ih da je proslava planirana tim povodom odložena do daljnjeg zbog trenutne situacije sa koronom.

Na zajedničkoj konferenciji za medije kojoj su prisustvovali predstavnici vlade i Kriznog štaba, građanima je poručeno da ova pobeda predstavlja plod zajedničkog rada i korak napred ka povratku poverenja građana u institucije.

– Korona je pobeđena – trijumfalno je obznanila premijerka Ana Brnabić i nastavila – Mnogi su sumnjali da ćemo ispuniti obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić kada je najavio da ćemo koronu pobediti za dvadeset dana. Taj rok je danas istekao, a mi smo dokazali da ne dajemo prazna obećanja. Čestitala bih građanima, lekarima, kriznom štabu, državnim institucijama i svima koji su dali veliki doprinos ovom uspehu – poručila je ona – Nažalost, zakazanog slavlja neće biti. Krizni štab i vlada su razmotrili trenutnu epidemiološku situaciju i zajedno odlučili da je najbolje da se proslava održi neki drugi put. Bilo bi stvarno glupo i kontraproduktivno da se neko zarazi i razboli u ovako veličanstvenom trenutku – zaključila je Brnabić i pozvala građane da se odgovorno ponašaju, nose maske i održavaju fizičku distancu sve dok vlada i predsednik ne odrede novi termin proslave.

Sa njenim ocenama složili su se i lekari iz Kriznog štaba za borbu protiv korone.

– Hvala predsedniku i Vladi Srbije koji su verovali u nas i pomogli da pobedimo virus. Pobeda je veća i značajnija jer smo je ostvarili u teškim uslovima, uz dosta neosnovanih kritika i sumnji u naš rad. Krizni štab će već danas preporučiti mere kojih se moramo pridržavati u novonastalim uslovima. Maske i držanje distance će sigurno i dalje biti obavezni, a masovna okupljanja zabranjena – objasnila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Ana Brnabić je još dodala da nas, iako je rat sa koronom dobijen, čeka borba sa njenim posledicama. Po njenim rečima, vlada ubrzano radi na usvajanju paketa pomoći privredi i građanima. Dodala je da građani već od danas mogu da se vrate normalnom životu uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.

Bojan Savić / Njuz.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.