Književno veče sa Ivanom Sokačem

Narodna biblioteka Trebinje u ponedjeljak, 3. avgusta, organizuje književno veče sa Ivanom Sokačem.

Književno veče će se održati u „Bašti 74“, pored biblioteke, sa početkom u 20 časova. Voditelj programa će biti Ratomir Rato Mijanović, a učestvovaće i mladi pjesnici iz Trebinja.

Ivan Sokač, rođen je u Beogradu 1975. godine. Po vokaciji poeta i prozni pisac, član je Udruženja književnika Srbije, zastupljen u zbornicima, antologijama i dobitnik regionalnih priznanja za svoj umjetnički rad.

Leutar.net Književno veče sa Ivanom Sokačem

U mladosti nosilac je najviših priznanja sa književnih susreta „Mladih pisaca SFRJ“ (Lastavica, Sarajevo) i „Pesnika srednjoškolaca“ (Ministarstvo prosvjete Savezne Republike Jugoslavije).

Saradnju na umjetničkom polju, spajajući muziku i poeziju, Ivan Sokač ostvaruje sa brojnim djelatnicima iz svijeta glume, prosvjete i medija, sa kulturnim institucijama i književnim klubovima.

Odlukom Društva pisaca Rusije Ivan Sokač je u Moskvi 2018. godine nominovan za književnu nagradu „Sergej Jesenjin“, čime su mu pjesme, prevedene na ruski jezik, uvrštene u zbornik radova „Moja Rusija“. Prevođen je, publikovan i zapažen na književnim sajtovima engleskog, ruskog i njemačkog govornog područja, takođe veoma prisutan i u kulturnim krugovima u regionu.

U januaru 2020. Ivan Sokač odlikovan je ordenom Antona Pavloviča Čehova, koji dodjeljuje Savez pisaca Rusije za doprinos savremenoj ruskoj književnosti i uvršten u „Antologiju ruske poezije” (2019).

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.