Protest Zupčana: Ne damo naš kamen temeljac za aerodrom

Više stotina mještana Zupci protestovalo je na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi zbog namjere gradske vlasti da kamen temeljac njihovog aerodroma ustupi aerodromu „Mionići Široki“.

Predstavnik okupljenih mještana Ostoja Vučurević rekao je da je lista argumenata protiv „poklanjanja kamena temeljca drugom aerodromu dugačka“. 

„Niko nema pravo da poklanja nešto što nije njegovo. Mi smo se nadali ovom aerodromu. Čekamo ga već 14 godina. Čak smo se zbog aerodroma svi u selu izmirili“, rekao je Vučurević.

On je kazao da država ne mora „da otme kamen temeljac njihovog aerodroma da bi ga investirala na drugom mjestu“.

„Ne damo naše letove. Nećemo da Zupci plaćaju penale zbog neke političke igranke“, rekao je Vučurević.

Leutar.net Protest Zupčana: Ne damo naš kamen temeljac za aerodrom

On je poručio odbornicima Skupštine grada Trebinja da je na njima odgovornost prilikom glasanja i da nemaju pravo da poklanjaju ono što je već kod njih ugrađeno. 

„Ako se drznete da date kamen temeljac našeg aerodrom, to nije kraj, već početak priče. Obratićemo se Evropskoj komisiji“, rekao je Vučurević.

Pokretač protesta na Zupcima Milutin Kisin rekao je da će odbornici jednoga dana morati da objasne svojim komšijama zbog čega su 2020. glasali za poklanjanje kamena temeljca Zubačkog aerodroma. 

„Ja sam začinio mog Milivoja na tom kamenu. Stio sam da uđe u istoriju kao prvo dijete začeto na trebinjskom aerodromu. Vazda sam mu govorio da je poseban. Evo sada mu je 13 godina, ulazi u pubertet, a moram mu reći da ođe neće biti aerodroma. To ne smije da se desi.“ – završio je razočarani Milutin.

On je dodao da glavna bitka tek predstoji, jer se za 13. ili 14. avgust planira zasjedanje Skupštine grada i pozvao građane da se tada okupe ispred gradskog parlamenta i jasno poruče odbornicima šta Zupčani zahtjevaju od njih.

Skup je protekao mirno, a građani su nosili transparente, papirne avione i zviždali pištaljkama.

Leutar:Net

Ovo je tekst satiričnog kataktera napisan za potrebe sekcije zaprdivanje, bez namjere da nekog uvrijedi ili omalovaži.


Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.