Pismo Novaku iz Pazara: Hvala, svetlosti naša, pričaće se vekovima

Novak Đoković je ko zna koji put dokazao da je veliki čovjek.

Na početku pandemije virusa korona u Srbiji donirao je respiratore u vrijednosti od milion evra, pomagao je u medicinskoj opermi u prethodnih nekoliko mjeseci, a donirao je i pet miliona dinara Novom Pazaru u kome je trenutno nepovoljna situacija, jedna od najtežih u zemlji.

Srpski teniser, koji je i sam bio zaražen virusom korona, i u međuvremenu ga pobijedio, pomogao je tako novcem da bi bila kupljena zaštitna oprema, lijekovi i medicinski aparati, a obećao je pomoć i iduće nedjelje, ako bude potrebno.

I koliko god bude potrebno…

Na njegov divan gest reagovala je mlada srpska teniserka Fatma Idrizović, FED kup reprezentativka Srbije, obrativši se na Instagramu.

„Hvala, svetlosti naša, naš Čoveče! Crni oblaci nadviše se nad životima naše male varošice velikog srca, varošice dobrih, vrednih, poštenih ljudi, velikih duša koje ovozemaljska pošast čiji smo svedoci i koju trenutno živimo preti da pokosi. Trenutak života za sve nas Novopazarce tužan, težak i crn“.

„I kad smo potonuli, kada su nam sve nade usahle da se ovom crnilu može stati u kraj, heroj naših srca je još jednom ulio taj eliksir života, vratio veru u bolje sutra, dao nam nova krila da se vinemo iz tog korona mulja. Hvala Novače, veliko i večno hvala za svu tvoju dobrotu koja je neizreciva. Večno ćeš biti u našim mislima, molitvama, vekovima će se tvoja dobrota prepričavati i veličati, jer ti to zaslužuješ svetlosti naša!“, napisala je mlada Fatma na Instagramu.

Izvor: Mondo.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.