Bileća – koronavirus: Šta je to u tebi tako tužno, ti, mali čovječe?

Bileća, grad apsurda, kako političkog, tako i društvenog. Gledaćemo tuđi prag, a našem se prići ne može… Zašto ovo pišem?

Evo zašto: Čitam jutros, dvoje zaraženo, 40 se čekaju rezultati, a onda po portalima, kafićima, kreće lavina osuda, stigme, … Ko je šta je, ovakav, onakav, psovke, uvrede…

Govorim tebi, mali čovječe, čiji se život svodi na analizu tuđeg, najviše da bi skrenuo temu sa sebe!

Tebe pitam, mali čovječe! Jesu li ovi zaraženi htjeli da budu pozitivni??? Jesu li htjeli donijeti svojoj porodici infekciju, jesu li htjeli da čitaju kako ih ti osuđuješ? Jesu li ovi u fabriku u Stolac otišli da nabave virus???

Nisu, mali čovječe, otišli su da zarade koru hljeba svojoj djeci, porodici. Istu onu koru hljeba koju u Bileći nemaju gdje zaraditi. Ti, mali čovječe, koji vjerovatno ustaneš u 12h pa sa markom u džepu sjedneš u N.N. i čekaš kakav će ko naići glavnom ulicom, da imaš temu za tračanje ili da studiozno izanaliziraš njegovu krvnu sliku!

Ti, mali čovječe, koji se kriješ pored tastature pljuvajući po onima koji su sada možda ugroženi, zaraženi, a stigmatizovani….

Ti, mali čovječe, znaj sljedeće: Ti si zaražen, ali ti si zaražen ličnim nezadovoljstvom, mržnjom, zlobom, pakošću… Nažalost za tvoju dijagnozu lijeka nema, a oni će, hvala Bogu, biti dobro i zdravo!!

Kolumna: S.K.(Bileća Vijesti Onlajn)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.