„Pravoslavlje Crnom Gorom blista“ – istorijske litije dobile novu pjesmu /foto, video/

Crna, al’ ti obraz svijetli, Goro, imaš narod sveti…

Danica Crnogorčević objavila je novu pjesmu „Pravoslavlje Crnom Gorom blista“, posvećenu litijama koje su, kako se i u pjesmi kaže, masovno „probudile vjerni narod“.

Nadamo se da ćete uživati u spotu i na taj način molitveno podržati srpski narod. Ovim putem im se zahvaljujem što su u pjesmi, svako na svoj način, punim srcem i sa ljubavlju doprineli da zajedno podržimo naš narod koji se bori za naše svetinje i uopšte vjeru pravoslavnu i svetu, živu, našu majku Crkvu – izjavila je ova umjetnica za Sputnjik.

Danica Crnogorčević nam otkriva da je za muziku i tekst bila zadužena Dajana Petrović iz Valjeva, koja je sa svojim suprugom osnivač grupe „Nektarija“.

Snimanje spota za pesmu Pravoslavlje Crnom Gorom blista, Danica Crnogorčević, dete, nošnja, Srbija, pravoslavlje, Crna Gora
Snimanje spota za pesmu Pravoslavlje Crnom Gorom blista, Danica Crnogorčević, dete, nošnja, Crna Gora, pravoslavlje
Danica Crnogorčević, pesma, Pravoslavlje Crnom Gorom blista, pravoslavlje, nošnja, srpska zastava
Manastir Stanjevići, spot, pesma, Pravoslavlje Crnom Gorom Blista, Crna Gora, Danica Crnogorčević
Danica Crnogorčević, Sveti Stefan, spot, pesma, Pravoslavlje Crnom Gorom blista, Crna Gora, pravoslavlje
Snimanje spota Pravoslavlje Crnom Gorom blista, Danica Crnogorčević, dete, nošnja, srpska zastava

„Profesionalni i uvijek na visini zadatka aranžman je uradio Aleksandar Kovačević. Kaval je svirao Miloš V. Nikolić, koji nam je nesebično pružio maksimalnu podršku, ne samo za ovu, nego i za sve ostale pjesme koje će se uskoro naći na drugom albumu. Intro, koji možete da čujete na samom početku, otpevao je protojerej – stavrofor Miodrag M. Popović. On je pjesmi svojim glasom dao jedan poseban prizvuk molitve, zajedno sa opomenom koji i tekst kazuje „Na svetinje ko je ust’o, ne zna šta je junaštvo i čojstvo!”“, rekla je Danica Crnogorčević.

Produkciju videa, snimanje spota, Danica Crnogorčević je povjerila Ivangrad studiju, na čelu sa Vladimirom Šćekićem iz Berana.

„Sa istančanim osjećajem za odabir kadrova, nadamo se da ćete uživati u spotu i na taj način molitveno podržati srpski narod. Ovim putem im se zahvaljujem što su u pjesmi, svako na svoj način, punim srcem i sa ljubavlju doprineli da zajedno podržimo naš narod koji se bori za naše svetinje i uopšte vjeru pravoslavnu i svetu, živu, našu majku Crkvu,“ izjavila je ova umjetnica za Sputnjik.

Ona najaljuje i novu pesmu za Vidovdan ove godine „Veseli se srpski rode” koju je napisao njen suprug, đakon Ivan Crnogorčević, takođe kao doprinos očuvanju svetinja na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Sputnjik.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.